Šest OSI obučeno je za rad u oblasti komunikaciono-informatičke tehnologije

Šest osoba sa invaliditetom sa evidencije Zavoda za zapošljavanje obučeno je za rad u oblasti komunikaciono-informatičke tehnologije, kao i veb dizajna u okviru projekta „OSI i ICT” koji realizuje NVO Centar za preduzetništvo u sardnji sa NVO „Euro projekt.

Kako je saopštio koordinator Goran Joksimović, projekat koji će trajati 12 mjeseci, pokrenut je sa ciljem  povećanja stručnih i radnih kvalifikacija OSI, kroz osposobljavanje za rad.

 „Tokom ova tri mjeseca obuke uspješno smo realizovali niz aktivnosti, a sada ćemo odabrati četiri lica koja će biti privremeno zaposlena na period od šest mjeseci“ naveo je Joksimović i dodao da su učesnici projekta stekli neophodan nivo kompetencija,  znanje i praktična iskustva, što će im olakšati pronalazak posla ili započinjanje sopstvenog biznisa.

Ljiljana Damjanović kaže da je nakon tri mjeseca obuke stekla iskustvo u radu te da je to više nego što je očekivala

„Nije samo to što sam naučila nešto novo već što sam, zajedno sa projektnim timom i drugim polaznicima obuke, postala i dio zajednice, što mi je mnogo značilo“ kazala je Damjanović.

Džana Nuhodžić je takođe zadovoljna obavljenom obukom

„Kako sam povremeno radila u trgovini, obuka mi nije teško pala, prije svega obnovila sam znanje, naučila nešto novo i nadam se nastavku ove, za mene i više nego uspješne priče“ kazala je Nuhodžić.

Ukupna vrijednost projekta „OSI i ICT“ je 49.034,66 eura, Zavod za zapošljavanje je obezbijedio 95 odsto ukupnih opravdanih troškova, a preostali iznos finansira izvođač projekta.

Autorka: Vanja Šabanović

Foto : Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SaGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE