Živković: Vrata Crvenog krsta otvorena za sve kojima je pomoć potrebna (video)

Opštinski Crveni krst ove godine je, zahvaljujući brojnim međunarodnim donatorima, različitim vidovima humanitarne pomoći pomogao preko 1.500 korisnika i obezbijedio savremena nastavna sredstva za osnovne škole “Dušan Korać” u Pruškoj, “Aleksa Bećo Đilas” u Ravnoj Rijeci i “Milovan Jelić” u Pavinom Polju, kazao je kordinator Mašan Živković.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, Živković je podsjetio i da su proteklih mjeseci organizovali brojne akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, čime su obezbijeđene značajne količine krvi za potrebe Opšte bolnice.

“Želim da pomenem samo neke od naših donatora sa kojima dugo vremena imamo dobru saradnju i čije su donacije bile vrijedne. To je porodica Glendžo sa kojom sarađujemo  dugi niz godina koja je za 300 ovdašnjih porodica obezbijedila prehrambene namirnice i pakete sa sredstvima za higijenu. Takođe, humanitarna organizacija  Crveni polumjesec iz Turske obezbijedila je 100 paketa, a prije nekoliko dana i od nacionalnog Crvenog krsta dobili smo donaciju od preko sto paketa hrane, koja će biti distribuirana narednih dana. Ni jedan sugrađanin koji je bio u stanju socijalne potrebe se nije vratio sa vrata Crvenog krsta a da mu nije pružen neki vid pomoći. Imamo izuzetnu saradnju i sa Centrom za socijalni rad i lokalnom samoupravom, tako da blagovremeno reagujemo uvijek kada je potrebno", kazao je Živković.

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana na programu Radija Bijelo Polje od 20:15 časova

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

Tekst pripremila: Jasminka Mulić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE