Omaž pjesniku Dragomiru Brajkoviću

Povodom deset godina od smrti književnika Dragomira Brajkovića večeras je u galeriji Centra za kulturu priređen omaž ovom bjelopoljskom književniku.

Direktor Centra za kulturu Milko Kovačević je istakao da je ta ustanova najvažnije mjesto gdje se zavičajni stih najbolje čuje i gdje se mogu okupiti i Brajkovićevi Kovrenci i Miodragovi Oklađani i Avdovi Obrovci i Ćamilovi Bihorci i Ristovi varošani.

„I zato je obaveza svih nas da čuvamo ono što je naše i ovo što se čuje večeras je za ponos. Niti manjih sela niti većih pjesnika, niti manje varoši niti većih književnika. Bog nas je pogledao da u ovom našem nevidbogu posije tako velike ljude i zato je naša obaveza da se dostojno sjećamo na njih, da ih čitamo i opjevavamo za dobro naše, za dobro Bijelog Polja i za dobro naše Crne Gore“, kazao je Kovačević.

Prisjećajući se Brajkovića, pjesnika i druga iz školskih i studentskih dana, književnik Slobodan Vučinić je kazao da je Brajković stalno sa sobom nosio svoj rodni Vraneš i Bijelo Polje

„Otišao je u nepovrat prije vremena, a ostavio je za sobom veliko djelo koju su kritičari tek načeli, a tek će vremenom da se čita, proučava i recituje“, kazao je između ostalog Vučinić.

Omaž pjesniku Brajkoviću organizovali su Centar za kulturu i JU Ratkovićeve večeri poezije.

Autorka i foto: Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE