Ljudi velikog srca uspjeli u namjeri da pomognu Živojinu Gruboviću, Žiki Miki dobio novi dom (video)

Naš sugrađanin, Živojin Grubović, poznatiji u narodu kao Žiki Miki, dobio je danas novi dom.

Za samo dva mjeseca, zahvaljujući prvenstveno mještanima Rastoke, Resnika i Loznica, koji su pokrenuli  humanitarnu  akciju, jedan od omiljenih Bjelopoljaca dobio je kuću, u kojoj će, kako je rekao danas, započeti novi i ljepši život.

Staru i oronulu kuću Živojin je sada zamijenio novom, a riječi zahvalnosti uputio je svim onima koji su pružili ruku prijateljstva.

„Želim da se zahvalim svima, prijateljima, komšijama, svima koji su pomogli. Konačno sam dobio kuću, uspjeli su da je urade brzo i kvalitetno i zaista sam srećan, ne samo zbog novog doma, već zbog toga što još ima  dobrih i humanih ljudi“, rekao je Žiki Miki, dodajući da mu je želja da osnuje i porodicu.

Ključeve od kuće Žiki Mikiju je danas predao Ranko Popović, član organizacionog odbora akcije, koji mu je poželio puno sreće.

„Prije dva mjeseca formirali smo Odbor za izradnju kuće našem sugrađaninu, prijatelju Žiki Mikiju. Danas smo u situaciji da svi vidimo da smo uradili ono što smo tada planirali i to zahvaljujući ljudima velikog srca, onima koji su pokazali humanost i solidarnost“, rekao je Popović.

On  je istakao da je kuća izgrađena po najsavremenijim standardima i da je potpuno opremljena.

„Tako da sada naš Žiki Miki ima sve ono što mu je potrebno za pristojan život“, rekao je Popovć.

Čestitke je Živojinu uputio i predsjednik organizacionog odbora, Veselin Merdović, poručujući da ova akcija treba da posluži kao primjer svima i da je ona pokazatelj da se može pomoći onima koji su ugroženi.

„Zaista u Crnoj Gori ima mnogo porodica koje žive u nehumanim uslovima, ali im se može pomožći, ovo je najbolji primjer i dokaz. U Crnoj Gori i dijaspori postoji mnogo dobrih ljudi, koji su spremni da pomognu, a to se pokazao i ovoga puta, jer su nam podršku pružila  brojna pravna i fizička lica iz Bijelog Polja, Crne Gore i dijaspore. Donacije su bile u novcu, materijalu, radu i svi zajedno smo uspjeli da sagradimo novu kuću Živojinu“, istakao je Merdović.

On je rekao ova akcija treba da služi na ponos mjestu Rastoke, Bijelom Polju i Crnoj Gori.

„Ne smijemo da stanemo na ovome, moramo učiniti sve da pomognemo ugroženim ljudima u Crnoj Gori“, poručio je Merdović.

Novoizgrađena kuća Živojina Grubovića ima oko 40 metara kvadratnih, potpuno je opremljena, a obezbijđena su  mu i drva za ogrijev.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE