Bjelopoljac Mehmed Suljević izlagao u Baru

Samostalna izložba akademskog slikara, Bjelopoljca  Mehmeda Suljevića, “Nova realnost”, otvorena je sinoć u galeriji “Velimir A. Leković”, u Baru.

Otvarajući izložbu, zamjenik direktora Kulturnog centra Bar, Mirko Bujišić, istakao je da je pred barskom likovnom publikom zanimljiva priča satkana od slika rađenih kombinovanom tehnikom.

Umjetnik Mehmed Suljević kazao je da svojim slikama nastoji da skrene pažnju na stradanja i progonstva, koja se ciklično ponavljaju, istakavši kako se nada da će publika u Baru uživati u njegovim slikama.

Mr Mladen Blažević izložbu je najavio poetskim prikazom načinjenim  od imena Suljevićevih slika.

Za njega je kazao da je “graditelj, neimar, umjetnik, profesor likovne umjetnosti i kritičar vremena”.

“Bjelopoljsku Gimnaziju Miloje Dobrašinović obogaćuje umjetnošću. Samim tim njene ‘stanovnike’ štiti od posljedica zaustavljenog vremena”, istakao je on.

Izložbu su organizovali Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i Galerija “Velimir A. Leković”.

Mehmed Meša Suljević rođen je 1957. godine u Bijelom Polju, diplomirao je na UNI Novi Pazar u klasi profesora Mehmeda Slezovića. Profesor je likovne umjetnosti u JU Gimnazija “ Miloje Dobrašinović” u Bijelom Polju. Dobitnik je više nagrada za likovna ostvarenja. Učestvovao je na brojnim likovnim kolonijama i simpozijumima u CG i inostranstvu. Izlagao je više puta samostalno i kolektivno.

Izvor:cglocalinfo.me