Femić: Pješački most na Limu više nije opasnost za našu djecu (video)

Na području mjesne zajednice Brzava poslednjih mjeseci riješeno je dosta infrastrukturnih problema, među kojima i sanacija pješačkog mosta na Limu, kazao je Nikola Femić, predsjednik te mjesne zajednice. Gostujući u emisiji  “ O mjesnim zajednicama”  Femić je istakao da je taj most godinama predstavljao opasnost za sve koji su ga koristili, a pogotovo za djecu iz zaseoka Mrčido, koji do škole u Zatonu, putuju i po nekoliko kilometara.

“Most je jedan od najvažnijih investicija u našem kraju, a posebno  je važan za  učenike koji pohađaju osnovnu školu “Braća Ribar” Zaton. Iako je konstrukcija mosta metalna, daske patosa su bile istrulile i rizično je bilo njime proći. Zahvaljujući pomoći lokalne samouprave, prije svega predsjednika  Smolovića, umjesto drvenog patosa postavili smo betonske ploče, koje je obezbijedila  Opština, tako da smo ovaj problem riješili za duže vrijeme”, kaže Femić.

Za razliku od većine mjesnih zajednica gdje nedostaje kvalitetna putna infrastruktura, na Brazavi taj problem nemaju, ističe predsjednik Savjeta. 

“Imamo dva glavna asfaltirana seoska puta i ona su uglavnom u dobrom stanju, ali su nam problem nekategorisani putevi. Određeni koncesionari, kojih ipak nije mnogo, ne vode računa o njima. Te puteve mi nasipamo, održavamo u okviru programa javnih radova a i u  Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove i saobraćaj  uvijek  nam izađu u susret “, priča Femić.

Navodi da su takođe uspjeli  i da  riješe  višegodišnji problem atmosferske kanalizacije kroz naselje  na kvalitetan način, a poboljašano je i snabdijevanjeelektričnom energijom.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana u subotu, na talasima Radija Bijelo Polje od 12:15 časova

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Dalibor Rakočević

Tonska relaizacija: Zoran rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

Priprema teksta: Jasminka Mulić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE