Ambasador Zelioli uručio diplome polaznicima kursa italijanskog jezika

Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori, Luka Zelioli danas je u Gimnaziji „Miloje  Dobrašinović“ uručio diplome polaznicima kursa italijanskog jezika. Sertifikate o uspješno završenom osnovnom nivou znanja jezika A1 dobilo  je 30  polaznika kursa.

Tom prilikom ambasador Zelioli je pohvalio uspjeh i entuzijazam koji su polaznici pokazali tokom pohađanja kursa i obećao podršku Ambasade i u narednom periodu.

Besplatni kursevi italijanskog jezika koji se treću godinu zaredom realizuju u Bijelom Polju u organizaciji Zajednice Italijana i italijanske ambasade su od velikog značaja za naš grad, kazao je Samedin Agović, koordinator.

„Oni su most saradnje između naših naroda i država i sobzirom na iskustvo dosadašnje saradnje, iskreno se nadamo novim zajedničkim projektima“, poručio je Agović. 

Licencirani predavač italijanskog jezika, profesorica Vesna Vuković, kazala je da je iz godine u godinu sve više onih koji žele da nauče italijanski jezik.  

„U toku su kursevi A1 sa 30 polaznika  i A2 koji pohađa njih 26-oro. Utisci su fantastični, jer su Bjelopoljci pokazali da su voljni da uče strane jezike, a poseban afinitet imaju prema italijanskom jeziku, kulturi i toj zemlji. Među polaznicima je bilo  profesora, nastavnika, učitelja, sudija, ljekara, srednjoškolaca koji u školi uče ovaj jezik ali žele još više da ga usavrše“, istakla je Vuković.

Dino Lukač  jedan je od polaznika kursa. Kaže da iako se prvi put susreće sa  italijanskim jezikom zadovoljan je  onim što je naučio proteklih mjeseci. „Želja za poznavanjem novog  jezika i italijanske kulture   motivisala me da se prijavim na kurs, a nadam se inastavim  učenje na višem nivou“, kaže Lukač.

 

Tekst:Tanja Dangubić

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE