Balkanske medalje cilj za narednu sezonu (video)

Karatisti bjelopoljskog Jedinstva osvojili su 108 medalja ove sezone i tako još jednom opravdali epitet jednog od najuspješnijih sportskih klubova u Bijelom Polju.

Broj medalja su u odnosu na prošlu godinu gotovo duplirali i pokazali da se vrijednim i upornim radom mogu postići veliki rezultati.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, trener Dragutin Cicmil, kazao je da je jako ponosan na svoje takmičare.

„Sve ove medalje su motiv više da i u narednom periodu ozbiljnije radimo. Ono što je nama najvažnije, jeste da se iz godine u godinu povećava broj članova, odnosno takmičara, jer je to pokazatelj da karate u Bijelom Polju sve više dobija na popularnosti“, istakao je Cicmil.

On je rekao da je veliki rezultat sa deset takmičenja donijeti 108 medalja, ali i da je siguran da su mogli i više.

„Moglo je još bolje, ima stvari koje moramo poraviti i ispraviti, ali moram napomenuti da bi rezultati bili bolji da imamo kvalitetnije uslove za rad i da nemamo finansijskih problema, zbog kojih nekada i propustimo neko takmičenje. Zato sam još ponosniji na našu djecu, koja su zaista sjajna, vrijedna, radna i odlična i u školi“, podvukao je trener karatista Jedinstva.

Rezultat koji je obilježio ovu godinu svakako je nastup na Državnom prvenstvu, sa kojeg su se karatsti Jedinstva vratili sa pet medalja.

„Prošle godine smo osvojili samo dvije medalje, tako da moramo biti zadovoljni. Zerina Ličina je u svojoj konkurenciji osvojila prvo mjesto, a Marko Šebek je čak izborio učešće na Balkanskom prvenstvu, ali nažalost nijesmo uspjeli da odemo“, rekao je trener.

Cicmil je podjsetio da su samo na poslednjem takmičenju, 40. karate turniru “Kup oslobođenja Podgorice”, osvojili čak 23 medalje, dvije zlatne, šest srebrnih i 15 bronzanih.

“Mi smo nastupili sa 23 takmičara, a uključili smo i početnike njih deset, jer nam je to i cilj, da svima damo šansu. Dobro su se pokazali, na pravi način iskoristili pruženu priliku i pokazali da zaista vrijedi raditi sa njima.  S obzirom da je na turniru učestvovalo čak 725  takmičara iz 10 država, naši takmičari su imali priliku da izmjere snage sa onima koji dolaze iz mnogo većih klubova. Ponosan sam jer smo pokazali da možemo parirati i njima, uprkos teškim uslovima u kojima radimo, pa se nadam da ćemo u narednoj godini konačno dobiti našu prostoriju, da možemo individualno da radimo sa takmičarima i pravimo još bolje rezultate“, naglasio je trener.

Cilj za narednu sezonu je odlazak na balkanska prvenstva.

„Uvjeren sam da će naši takmičari izboriti normu, a nadam se da ćemo obezbijediti uslove kako bi učestvovali, jer imamo sjajnu djecu koja mogu ostvariti uspjeh i na tim takmičenjima višeg ranga“, poručio je Cicmil.

On je rekao da im je želja da sledeće godine budu domaćini državnog takmičenja ili međunarodnog turnira.

„Mi našim rezultatima doprinosimo afirmaciji karatea, ali organizacija jednog ozbiljnijeg takmičenja dodatno bi uticala na poplarizaciju karatea kod nas“, naveo je trener karatista Jedinstva.

Ova godina posebno je bila uspješna za Zerinu Ličinu i Marka Šebeka, a rezultati koje su ostvarili  za ponos su ne samo cijelog grada, već i države.

Zerina je osvojila čak 18 medalja, a najsrećnija je zbog osvojenog prvog mjesta na Državnom prvenstvu.

„Nijesam očekivala da ću uspjeti da osvojim ovako veliki broj medalja, a zahvalnost za to dugujem treneru, drugarima iz kluba, kao i porodici, koja je uvijek tu da me podrži“, kazala je Zerina.

Ponosan na ostvarene rezulatate je i Marko Šebek.

„Osvojio sam 15 medalja ove godine i zaista je jako lijep osjećaj biti među najboljima u klubu. Žao mi je što nijesam uspio da odem na Balkansko prvenstvo, ali se nadam da ću to učiniti naredne godine“, rekao je Marko.

Karatisti Jedisntva sa treninzima će nastaviti sve do kraja decembra, kada će unutar kluba izabrati najbolje.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE