Bez struje dio grada i brojna sela

Zbog radova na revitalizaciji elektro mreže bez struje će od 16:00 do 17:00 časova biti  Kisela Voda, Livadice, Dubrave, Kukulje, Sela, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Kneževići, Orahovica, Konatari, Unevina, Podbrežje, Metanjac,Kanje, Dobrakovo, Milovo, Mioče, Dobro Brdo, Dobrinje, Gubavač, Voljavac, Rodijelja, Žiljak, Bistrica, Kostenica, Jablanovo, Požeginja, Šolje, Mojstir, Tomaševo, Muslići, Skočigorina, Drndari, Selakovići, Obod, Žaljevo, Lijeska, Sokolac, Čokrlije, Grančarevo, Ujniče, Pisana Jela i Šljemena.

Struju od  10 do 12 sati neće ima Klanac, Obrov,  zgrade Brena, Boro, 3x12 stanova i zgrada Opštine, a od 9:00 do 14:00 sati Nikoljac, Dobrakovo, Malo Polje, Nedakusi, Željeznička stanica, Rakonje i Rastoka, saopštili su iz CEDIS-a.

U gradu i prigradskim naseljima uredno  je vodosnabdijevanje, a tokom dana neće biti planiranih isključenja, saopštili su iz  Vodovoda-Bistrica, dodajući  da se  voda redovno hloriše pa je hemijski i bakteriološki ispravna za piće. 

Ljekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći  tokom protekla 24 sata zatražilo je 48 sugrađana, a dežurne ekipe su 3 puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog vikenda rođene su tri bebe.

Saobraćaj se na većini puteva u zemlji t obavlja po suvim  kolovozima uz mjestimično smanjenu vidljivost po kotlinama i duž riječnih tokova. Duž klisura i usjeka moguci su nailasci na sitnije odrone. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna voznja i poštovanje pravila saobracaja. Zbog odrona obustavljen je saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac-Djurdjevića Tara. Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje saobraćajne signalizacije. Do 30.12.2019. godine zbog izvodjenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

U južnim i centralnim predjelima Crne Gore danas će biti umjereno do potpuno oblačno, prijepodne uglavnom suvo ili uz malo kiše na jugu, a poslijepodne i tokom noći kiša, ponegdje mogući pljuskovi i grmljavina. Na sjeveru se ujutru ili prijepodne očekuju magla i sumaglica, tokom dana sunčani intervali, a krajem dana ili u večernjim satima kiša, koja će u višim planinskim predjelima tokom noći preći u susnježicu i snijeg. Najviša dnevna temperatura od šest do 16 stepeni.