Delegacija iz Crne Gore u posjeti iseljenicima u Kanadi

Delegacija Crne Gore koju čine Petar Smolović, predsjednik Opštine Bijelo Polje, Predrag Mitrović, direktor Uprave za dijasporu i Elvira Bekteši, šefica Odsjeka za statusno-pravna pitanja, finansije i iseljeničke knjižice, boravi u Torontu na poziv udruženja crnogorske dijaspore iz Kanade i Sjeverne Amerike.

Delegacija je ovih dana imala više nego uspješne sastanke na Univerzitetu Toronto, gdje su razgovarali sa prof. dr Antonelom Arhin, kao i u Počasnom konzulatu Crne Gore sa konzulom Daglas Eliotom i saradnicima.

 “Imali smo jako kvalitetne razgovore sa predstavnicima dijaspore i predstavnicima crnogorskog društva “Toronto”, kao i Crnogorskog kulturnog uduženja „Vladika Danilo, na kojima je fokus bio na unapređenju saradnje između matice i dijaspore. Takođe, veoma značajne sastanke smo imali i prilikom posjete Univerziteta u Torontu, koji spada među 15 najboljih na svijetu, kao i sa počasnim konzulom naše države u Kanadi“ – zaključio je predsjednik Opštine Petar Smolović.

Crnogorska delegacija danas završava posjetu Kanadi, nakon čega nastavlja višednevni obilazak i sastanke sa udruženjima Crnogoraca u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor:bijelopolje.co.me