29 godina Radija Bijelo Polje: Građani prepoznaju kvalitetno novinarstvo kojim se bavimo

"Milionske posjete veb portalu, hiljade  pregleda objava na dnevnom nivou na društvenim mrežama i konstantno najveća slušanost, nas uvjeravaju da građani prepoznaju kvalitetno novinaratvo i profesionalne standarde, kojima se bavimo kao istinski javni medijski servis", istakla je dr Andrijana Rabrenović, glavna i odgovorna urednica Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje koji u nedjelju 8. decembra obilježava 29 godina od osnivanja. 

Ona je dodala da skoro tri decenije poslovanja istovremeno podstiču za ostvarivanje novih ciljeva i obavezuju da odgovorno i savjesno ispunjavaju postulate javnog medijskog servisa koga finansiraju i kontrolišu građani.  

"Iako se programska koncepcija zasniva na lokalnom informisanju o aktuelnostima i temama od javnog interesa, nove tehnologije nam omogućavaju da budemo globalno dostupni. Zbog toga naš multimedijalni sadržaj u audio i video formi, tekstu i fotografiji na više platformi, pouzdano i pravovremeno informiše korisnike širom svijeta i na taj način doprinosi afirmaciji Bijelog Polja", kazala je Rabrenović.



Prema njenim riječima tokom ove godine  realizovani su  brojni tematski serijali sa više od 170 emisija iz različitih oblasti, od obrazovanja, kulture, privrede, do sporta, nvo sektora, lokalne uprave, zdravlja sa više od 260 gostiju u studiju. Pri čemu je emitovano i 40 emisija iz četiri naučno-obrazovna serijala. 

Ona ističe da kao društveno odgovorni medij u fokusu djelovanja osim informativne imaju edukativnu i kulturnu djelatnost, kao i konstantnu podršku humanitarnim akcijama i organizaciju različitih događaja. Napominje da su u toku ove godine, između ostalog, realizovali dva međunarodna projekta - sedmi Regionalni festival fantastične književnosti REFESTICON i manifestaciju Tri kraljice, o kulturnoj baštini Zapadnog Balkana.


’’Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje je otvoren za sve sugrađane, institucije i organizacije koje i ovim putem pozivamo da predlože teme i pokrenu pitanja jer je naša osnovna misija od osnivanja 1990. godine da budemo kvalitetan servis dostupan građanima, uz nastojanje da očuvamo profesionalne standarde, nezavisnost i slobodu izvještavanja. Godina pred nama je godina jubileja i uvjereni smo da će se naredni 8. decembar obilježiti sa unapređenom opremom i novim programskim sadržajima’’, zaključila je glavna i dogovorna urednica ovog medija.

 

Redakcija Radija Bijelo Polje

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE