Nova akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, obilježavajući Dane Crvenog krsta, organizovala je još jednu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj su učestvovali, Opšta bolnice Bijelo Polje, Kabinet za transfuziju krvi Bijelo Polje i članovi ove organizacije.

Direktor Hitne medicinske službe u Bijelom Polju dr Besim Kadić istakao je: "Zdravstveni radnici najbolje znaju koliko su bitne sigurne količine krvi, te prema tome su se odlučili da u saradnji sa drugima organizuju današnju akciju. Zdravstveni radnici i nemedicinski kadar moraju češće da se odazivaju ovakvim akcijama i da svojim primjerom pokažu koliko je bitno da svi zajedno obezbijedimo sigurne zalihe krvi za situacije sa kojima se svakodnevno susrećemo a gdje je hitno neophodna ova dragocjena tečnost".

Današnjoj akciji odazvao se i koordinator u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje Mašan Živković, koji je po prvi put donirao ovu dragocjenu tečnost.

"Zadovoljstvo je bilo po prvi put donirati krv, i na taj način pomoći nekom kome je ova dragocjena tečnost neophodna. Zaposleni u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje redovno se odazivaju akcijama koje organizujemo sami i u saradnji sa partnerima, tako će biti i u narednom periodu jer ličnim i kolektivnim primjerom najbolje pokazujemo koliko je dobrovoljno davalaštvo značajan program u našoj organizaciji i koliko smo spremi da u svakom trenutku pomognemo da se obezbijede dovoljne količine krvi", istakao je Živković.

Današnjoj akciji su se priključili i zaposleni u Kabinetu za transfuziju krvi u Bijelom Polju i ličnim primjerom pokazali da su veliki humanisti i da su tu u službi građana, i svih onih kojima je potrebna ova dragocjena tečnost.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje i Klub DDK zahvaljuju se svima za datu krv, u ime onih kojima je njihova krv spasila život, a ostale pozivamo da nam se priključe i doniraju ovu dragocjenu tečnost.

Na današnjoj akciji prikupljeno je 15 jedinica krvi.

 

Saopštenje i foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje