"Osmjeh nam je najveća nagrada za volontiranje", poručuju Nikolina, Milica, Ajla i Nerma (video)

U susret Međunarodnom danu volontera, koji se od 1985.godine obilježava petog decembra, Bijelo Polje se može pohvaliti brojem humanih mladih ljudi koji drugima pružaju ruku prijateljstva u nevolji. 
 
Spremnost da u svakom trenutku pomognu drugima mogu samo hrabri i odvažni ljudi, velikog srca, među kojima i mlade volonterke, učenice trećeg razreda Srednje stručne škole Nikolina Barać i Milica Medojević, i učenice Gimnazije ,,Miloje Dobrašinović", Ajla Bajramspahić i Nerma Idrizović.
 
Gostujući danas u emisiji ,,Mladi za mlade", Radija Bijelo Polje, mlade volonterke su kazale da im je osmijeh na licima onih kojima pomažu najveći podsticaj da to čine i dalje. 
 
 
,,Godinu dana volontiram, a najviše me motivisao rad brata koji je za humanost dobijao brojne sertifikate i nagrade", kazala je Ajla. 
 
Nerma Idrizović volontira još od sedmog razreda osnovne škole, a prvi akciju pamti kao veoma uzbudljivu. Zajedno sa Ajlom članica je volonterskog kluba škole, koji realizuje brojne aktivnosti. 
 
Kako dodaje, članovi njihovog kluba planiraju da povodom Dana volontera posjete štićenike Oaze,i organizuju radionice, u okviru kojih će praviti nvoogodišnje čestitke i ukrase. 
 
Nikolina i Milica završile su i trodnevnu obuku za volontera u Sutomoru. 
 
 
,,Obuka je trajala tri dana, a realizovao je Crveni krst Crne Gore. Tokom obuke imali smo različitih aktivnosti i predavanja. Saznale smo dosta stvari o ovom humanom radu", navodi Nikolina. 
 
One su nakon obuke učenicima škole imale priliku da prenesu stečeni znanje. 
 
,,Učenici su bili dosta zainteresovani i sa velikom pažnjom su pratili predavanje. Tokom obuke u Sutomoru predavači su nas dosta motivisali i dali nam podsticaj da uvijek možemo više", kazala je Milica Medojević. 
 
Nerma, Nikolina i Ajla volontirale su u Udruženju roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju ,,Oaza". 
 
,,Naši drugari iz Oaze uvijek nam prenesu pozitivnu energiju, i potvrđuju nam da je život zaista lijep. Njihovi osmjesi nama znače mnogo", ističe Nerma Idrizović. 
 
Na pitanje koliko je razvijen volonterizam u našoj državi učenice su kazala da treba jos više podići svijest građana kada je u pitanja značaj humanog rada. 
 
Nikolina, Milica, Ajla i Nerma savjetovale su mlade da više budu svjesni značaja volontiranja, i da uvijek pruže ruku u nevolji. 
 
Reprizu emisije "Mladi za mlade", na programu Radija Bijelo Polje možete slušati nedjeljom od 15:15 časova.
 
 
 
 
 
Autorka: Eldina Bećirović
Foto i video: Vladimir Jelić
Tonska realizacija: Milan Knežević
Audio obrada: Sanida Kajević
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE