Bjelopoljski srednjoškolci donirali krv (video)

Bjelopoljski srednjoškolci donirali su danas krv na Odjeljenju transfuziologije Opšte bolnice, u okviru akcije "Pruži ruku za život, daruj krv".

Akciji, koju je organizovala NVO “KAN” u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta, Klubom doborvoljnih davalaca krvi, Srednjom stručnom školom, Gimnazijom "Miloje Dobrašinović" i Kabinetom za transfuziju, odazvalo se skoro 60 maturanata.

“Akcija "Pruži ruku za život, daruj krv" prerasla je u tradicionalnu, organizujemo je po treći put,  a ove godine za akciju se prijavilo 25 učenika Srednje stručne škole i 31 učenik Gimnazije "Miloje Dobrašinović". Kao organizator ove akcije, ali i kao profesor, jako sam ponosan na učenike, jer su pokazali zrelost i spremnost da budu odgovorni članovi društva“, kazao je izvršni direktor NVO “KAN”, Nikola Simović.

Ponosan na svoje učenike, ali i kolege, je i direktor Srednje stručne škole, Semir Balić, koji je istakao da njihova misija da đaci izrastu u humane i ljude velikog srca.

„Naši đaci, ali profesori, uvijek se rado odazivaju na ovakve humanitarne akcije, pokazujući humanost na djelu i želju da pomognu onima kojima je to potrebno“, podvukao je Balić i poručio da će podržati svaku akciju ovog tipa.

Veliki odziv maturanata obradovao je i Opštinsku organizaciju Crvenog krsta, a kako je kazao Mašan Živković, ovo je jedna od najvećih akcija ove godine.

Živković je napomenuo da se akcija organizovala povodom Dana Crvenog krsta, koji se obilježavaju od 29. novembra do 6. decembra.

„U petak će se održati još jedna akcija, kada će krv dati zaposleni u Opštoj bolnici i Službi hitne medicinske pomoći“, najavio je Živković.

Učenica četvrtog razreda Srednje stručne škole, Tea Pućurica, prvi put je danas dala krv,a svojim  vršnjacima poručuje dda i oni to urade.

„Velika mi je čast što sam se na ovaj način pridružila humanistima našeg grada. Nadam se da ćemo mi madi biti primjer drugima da učine isto, kako bi zajednički spasili nekom život“, kazala je Tea.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE