Vozovi saobraćaju po redu vožnje

Lokalni i brzi vozovi jutros su saobraćali po redu vožnje, kazali su sa bjelopoljske stanice, dodajući da se tokom dana očekuje redovan željeznički saobraćaj.

Zbog radova na revitalizaciji energetskih objekata do 17 sati bez struje će biti Strojtanica, Kisjela Voda, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Dubrave, Kukulje, Livadice, Sela, Oluja, Donja, Unevina Nova, Metanjac, Kanje, Dobrinje, Mioče, Dobro Brdo, Dobrakovo, Rodijelja, Pećarska, Žiljak, Boturići, Mirojevići, Kok, Hasanbegovići, Bistrica, Dolac, Mojstir, Šolje, Jablanovo i Požeginja, saopštili su iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj službi tokom protekla 24 sata zatražilo je 69 sugrađana, a dežurne ekipe su sedam puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice tokom proteklog  dana rođena je jedna beba.

Saobraćaj na putu Podgorica-Kolašin i dalje je u prekidu zbog odrona u kanjonu Platije, a za saobraćaj je zatvoren put i preko Mateševa, saopštila je za Radio Bijelo Polje Tanja Šipčić iz Auto-moto saveza Crne Gore. U Crnoj Gori saobraća se po  mokrim kolovozima uz mjestimično smanjenu vidljivost, a duž klisura i usjeka učestali  su odroni.Ona je podsjetila da je zbog odrona obustavljen i saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac-Djurdjevića Tara.Do 30. decembra  godine, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-21 Barski Most –Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje –Ribarevine, režima saobraćaja je promijenjensa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

U Crnoj Gori danas će biti umjereno do pretežno oblačno, uglavnom u jutarnjim i prijepodnevnim satima mjestimično kiša ili pljusak praćen grmljavinom, a od sredine dana očekuje se postepen prestanak padavina i razvedravanje.Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u višim planinskim predjelima na sjeveru ponegdje su moguće kratkotrajno i sniježne padavine.Tokom dana sjeverni i sjeveroistočni vjetar u pojačanju.Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do 19 stepeni.