Popović: Cilj nam je opstanak u ligi (video)

U dosadašnjem dijelu sezone košarkaši bjelopoljskog Jedinstva upisali su dvije pobjede i četiri poraza, a kako je danas poručio trener Goran Popović, cilj im je opstanak u ligi.

Gostujući u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, Popović je istakao da su s obzirom na mali igrački fond uspjeli da ostvare neke planirane rezultate, te da su svjesni toga da ne mogu ući u trku sa vodećom  Sutjeskom i Lovćenom.

„Pred sam početak prvenstva, kada smo saznali da je sistem takmičenja znatno promijenjen u odnosu na prošlu godinu, te da samo prve dvije ekipe nastavljaju takmičenje za prvaka države, znali smo da se ne možemo umiješati u borbu za vrh tabele. To je donekle već i projektovano, jer Sutjeska i Lovćen, kojima konce pokušava da pomrsi Studentski centar i donekle Ibar, finansijski odskaču i vjerovatno će se one, uz Budćnost i Mornar, naći u borbi za prvaka. Samim tim, te dvije proplasirane ekipe iz regularnog dijela,  opet će se naredne godine takmičiti u ABA 2 liga. Nama preostaje da igramo najbolje što možemo, da u utakmicama sa ekipama koje su nama kvalitetom približne, pokušamo da upišemo pobjede i tako ostanemo u ligi“, kazao je Popović.

Bjelopoljsko Jedinstvo je trenutno osmo na tabeli, sa osam osvojenih bodova, a u klubu su zadovoljni, iako su, prema riječima Popovića, mogli i više.

„Od tih šest poraza, kiksali smo protiv ekipe Danilovgrada, mislim da smo tu utakmicu mogli da dobijemo. Što se tiče nekog plana za ovj dio sezone, dosta toga smo ostvarili. Upisali smo pobjede pred domaćom publiko. Prvu pobjedu smo ostvarili u trećem kolu protiv tivatskog Teoda, rezultatom 80:70, a drugu protiv Zete, rezultatom 75:70,u petom kolu Erstelige. Obje utakmice smo zasluženo dobili, nijesmo ni u jednom momentu morali da strepimo da li ćemo izgubiti, jer smo konstanto bili u prednosti i bolje smo igrali“, naveo je Popović.

On se ovsrnuo i na utakmicu sa Ibrom, odigranom proteklog vikenda, ističući da je to  njihova najslabija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.

„Ne bi da tražim alibi, ali tu utakmicu smo odigrali bez playmakera, Amerikanca Klika, koji nas je napustio iz razloga koji su samo njemu poznati.  Nijesmo uspjeli da nadomjestimo taj nedostatak, što je rezultiralo takvim porazom.  Ibar svakako jeste bio favorit, oni su pri vrhu tabele, trenutno kvalitenija ekipa od nas, igraju i Balkansku ligu, imaju veći fond igrača, na većem su organizacionom nivou  i u odličnoj su formi. Znali su koji je naš problem, iskoristili su to i kažanjavali nas tu gdje smo bili najtanji.Razlika je svakako mogla da bude manja, ali sam želio da dam priliku i onima koji su manje igrali, da vidim koliko oni mogu“, rekao je trener košarkaša Jedinstva.

Da Jedinstvo ima kvalitet, pokazalo se  u prvom kolu sa Studentskim centrom, ekipom koja je filijala Budućnosti.

„To je ekipa koja je napravljena da uradi nešto ozbijno ove godine, da pomrsi konce Sutjesci i Loćenu, koji su projektovani da igraju i naredne godine ABA 2 ligu. Protiv takve ekipe mi smo 34 minuta bili u prednosti, igrali u istoj ravni i pokazali da smo jako kvalitetna ekipa, uprkos porazu. Mi imamo tri iskusna igrača i što se tiče godina i košarkaškog staža, imamo dvojicu, trojicu mlađih igrača, ali nažalost to je nedovoljno, tako da nas skraćenost rostera opterećuje, da bi mogli da pružimo bolju igru“, podvukao je trener bjelopoljskih košarkaša.

Ove godine se, poslije dužeg vremena, Erste liga igra trokružno, tako da će imati 27 kola.

„Već smo odigali šest, ostaju nam još tri do kraja prvog dijela, a onda se igraju dva kola novog kruga pred novogodišnje i božićne praznike. Mi u petak dočekujemo Sutjesku, oni su apsolutni favoriti, ali poslije toga nam dolazi ekipa Primorja, gdje očekujemo da će doći do pobjede, da bi nastavili niz projektovanih rezutata. U zadnjem kolu gostujemo ekipi All Starsa sa kojom možemo da igramo ravnopravno, tako da ćemo našu šansu tražiti u tim mečevima“, poručio je trener Goran Popović.

AUDIO SNIMAK EMISJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE