Krkalović: Imamo dosta problema a najveći su nam neregulisana fekalna i atmosferska kanalizacija

Rakonje je gradska mjesna zajednica koja se proteže na četiri kilometra dužine i obitava u jednom veoma ružnom okruženju i sa mnoštvom infrastrukturnih problema, kazao je Ranko Krkalović, predsjednik Savjeta MZ.

“U čitavoj dužini ona ide paralelno sa rijekom Lim, magistralom i željezničkom prugom Beograd–Bar, a zaobilaznica nam dijeli naselje na dva dijela, što predstavlja veliki problem, pogotovo djeci koja idu u dvije osnovne škole. Na tom putu ona moraju da savladaju viseći most na Limu, magistralu i željezničku prugu što nam zadaje brige, jer smo zabrinuti za njihovu bezbjednost. U Rakonjama ne postoji niti metar trotoara, djelimično ni ulične rasvjete a “rak rana” su dva ili tri “divlja” prelaza preko pruge, koji su potpuno neobezbijeđeni. Svi koji su bili u Savjetu MZ imali su samo jedan cilj, da pronađu rješenje tog problema, kako sa lokalnom samupravom tako i sa željeznicom, ali do  dana današnjeg nijesmo došli do njega, niti bilo kakvog projekta za budućnost”, kazao je  Krkalović. On podsjeća da je problem u vlasničkom dijelu, jer  su pružni pojas i pruga u vlasništvu željeznica, a oni ne dozvoljavaju da se  uz “Ulicu Blaža Šćepanovića” koja je glavna, napravi trotoar, sobzirom na to, da kako kaže, zadiru u njhovu vlasničku strukturu. “I tu je osnovni problem na koji smo naišli i koji je nerešiv za nas”, kategoričan je Krkalović.

Predsjednik Rakonja naglašava da su među gorućim problemima i neregulisana fekalna i atmosferska kanalizacija.

“Nebrojeno puta smo upozoravali na taj ozbiljan ekološki problem, molili da se to riješi, ali za sada sve ostaje bez odgovora”, kaže Krkalović.

 

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana u subotu na talasima Radija Bijelo Polje od 12:15.

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE