Vodu iz gradskog vodovoda prije upotrebe obavezno prokuvati

Voda iz gradskog  vodovoda još uvijek je blago zamućena, pa je prije uoptrebe  treba prokuvati, saopštili su iz Vodovoda “Bistrica”, dodajući da se voda redovno hloriše te je hemijski i bakteriološki potpuno ispravna.

Zbog radova na elektro energetskim objektima bez struje će do 17:00 časova biti Kisela voda, Livadice, Dubrave, Kukulje, Sela, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Kneževići, Orahovica, Konatari, Unevina, Podbrežje,Metanjac, Kanje, Dobrakovo, Milovo, Mioče, Dobro brdo, Dobrinje, Gubavač, Voljavac, Rodijelja, Žiljak, Bistrica, Kostenica, Jablanovo, Požeginja, Šolje, Mojstir.  Struju od 16:00 do 17:00 časova neće imati Tomaševo, Muslići, Skočigorina, Drndari, Selakovići, Obod, Žaljevo, Lijeska, Sokolac, Čokrlije, Grančarevo, Ujniče, Pisana jela, Šljemena i Barice-Škola, saopštili su iz CEDIS-a.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći  tokom  protekla 24 sata zatražile  su 52 osobe, a dežurne ekipe su 4 puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođena je jedna beba.

Saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima uz učestale odrone i na pojedinim dionicama uz zaostalu vodu na kolovozu. Otvoren je put Podgorica-Kolašin, a zbog odrona obustavljen je saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac- Đurđevića Tara. Put preko Mateševa za Podgoricu je obustavljen, a jednom trakom naizmjenično, zbog vode na kolovozu, saobraća se na putnom pravcu Kolašin-Mojkovac u mjestu Sjerogošte. Na putevima na kojima su radovi u toku neophodna je dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, uglavnom, ujutru i tokom noći mjestimično kiša.Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, tokom noći umjeren do jak južni. Jutarnja temperatura vazduha od četiri do 15, najviša dnevna deset do 21 stepen