Hodžić: Putevi su “rak-rana” stanovnika Kanja i okolnih sela (video)

Iako mjesnu zajednicu Kanje, čini šest sela, mještani nijesu zadovoljni kvalitetom života i malo je toga čime bi se mogli pohvaliti, kazao je Džemal Hodžić, predsjednik MZ Kanje.

Gostujući u emisiji "O mjesnim zajednicama", Radija Bijelo Polje, Hodžić ističe da su im putevi “rak-rana”, ali da ništa bolja situacija nije ni kada je riječ o snabdijevanju strujom, vodom i drugom komunalnom infrastrukturom. 

“Mjesnu zajednicu Kanje čine još Milovo, Dobrinje, Metanjac, Mioče i Ograde. Nekada je bila opština, a danas stanovnici nijesu zadovoljni ni uslovima života ali ni brigom lokalne zajednice, jer selu trebaju prije svega putevi, struja i voda, a tome se malo poklanja pažnja. Putevi su nam loši, osim u samom mjesnom centru, gdje je ta putna infrastruktura  prilično zadovoljavajuća. Ali, i ono malo asfalta što ima do Mioča i Dobrinja je propalo, a naše molbe upućene Direkciji za saobraćaj nijesu imale većeg efekta. Ovih dana je krenulo krpljenje tzv. "udarnih rupa”, ali je kiša prekinula  radove. Da ne govorimo o putevima koji nijesu čak ni nasuti, a kamoli asfaltirani. Na području ova dva sela ima više putne mreže nego što to ima drugih pet-šest mjesnih zajednica. Za njihovu sanaciju ove godine dobili smo samo 12.000 eura za 1.200 kubika nasipa i 30 sati buldožera, dok je  onim mjesnim zajednicama, na čijem području skoro do svake kuće ima kvalitetan asfalt, opredijeljeno je  osam ili deset hiljada eura”, priča Hodžić.

Hodžić naglašava  da na području Kanja i okolnih sela ništa bolja situacija nije ni sa strujom i drugom komunalnom infrastrukturom.

„Iako je tokom ljeta i jeseni izvršena rekonstrukcija elektro mreže, skoro svakodnevno ostajemo bez struje. Tražili smo da se uradi nova trafostanica u Kanjama, jer je postojeća izgrađena  još davne 1969. godine. Napon u selima koja se napajaju strjom sa te strafostanice je toliko nizak, da domaćinstva ne mogu da koriste tehničke aparate.„Prosto je nezamislivo da u 21. vijeku nemamo kkvalitetan put, struju i vodu, a da ne govorimo od drugim stvarima“,  poručuje Hodžić.

 

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE