Voda iz gradskog vodovoda još uvijek nije za piće

Voda iz gradskog  vodovoda nije za piće, jer je usljed obilnih padavina zamućeno vodoizvorište „Bistrica”, saopštili su iz Vodovoda “Bistrica” i preporučili potrošačima  da za piće koriste  flaširanu vodu.   

Zbog radova na elektro energetskim objektima bez struje će do  od 7:30 do 8:30 I od 16:00 do 17:00 časova biti  Kisela voda, Livadice, Dubrave, Kukulje, Sela, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Kneževići, Orahovica, Konatari, Unevina, Podbrežje,Metanjac, Kanje, Dobrakovo, Milovo, Mioče, Dobro brdo, Dobrinje, Gubavač, Voljavac, Rodijelja, Žiljak, Bistrica, Kostenica, Jablanovo, Požeginja, Šolje, Mojstir.  Struju od 09:00 do 14:00 sati neće Pavino Polje, Krstače, Mahala, Grubješići, Kičava, Čokrlije, Rajkovići, Bijeli potok, Biokovac, Grab, Vergaševići, Kovren, Gorice, Slatka, Bliškovo i Stožer,  Nikoljac i Brestovik, a od 16:00 do 17:00 časova neće imati Tomaševo, Muslići, Skočigorina, Drndari, Selakovići, Obod, Žaljevo, Lijeska, Sokolac, Čokrlije, Grančarevo, Ujniče, Pisana jela, Šljemena, Barice-Škola, saopštili sui z CEDIS-a.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći  tokom  protekla 24 sata zatražile  su 54 osoba, a dežurne ekipe su 3 puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana rođene su četiri bebe.

Iz Auto moto saveza Crne Gore obavještavaju  da je usljed odrona  ili vode na kolovozu došlo do prekida ili promjene režima saobraćaja na pojedinim dionicama.Otvoren je put Podgorica-Kolašin, a zbog odrona obustavljen je saobraćaj u mjestu Sokolovina na putnom pravcu Mojkovac- Đurđevića Tara. Put preko Mateševa za Podgoricu je obustavljen, jednom trakom naizmjenično, zbog vode na kolovozu, saobraća se na putnom pravcu Kolašin-Mojkovac u mjestu Sjerogošte. Na putevima na kojima su radovi u toku neophodna je dodatna pažnja I poštovanje postavljene signalizacije.

U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno povremeno kiša, ponegdje i pljusak i grmljavina. U popodnevnim satima padavine će oslabiti,ponegdje i prestati.Vjetar će biti uglavnom slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 16, najviša dnevna od 7 do 19 stepeni.