Obilna kiša pričinila dosta problema u našoj opštini (video)

Velika količina kiše koja je tokom prijepodneva pala na području naše opštine pričinila je dosta problema pojedinim domaćinstvima, kazao je Senad Pačariz, rukovodilac RJ ”Čistoća” i kordinator svih radnih jedinica u Komulanom preduzeću “Lim”.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, on je istakao da od ranih jutarnjih sati dobijaju pozive sa terena, od građana kojima je voda ulila u objekte.

„Od ranih jutarnjih časova intervenišemo u pojedinim naseljima koja su poplavljena,  jer postojeći propusti i kanali nisu mogli da prihvate toliku količinu vode. Trenutno je najkritičnije u naselju Nedakusi gdje su prisutni naši radnici i mehanizacija. Voda je kanalisana, ali su radnici  pripravni ukoliko se bude i dalje izlivala. Takođe, poplavljen je  magistralni put u Rakonjama, jer su bujični potoci sa brda nanijeli opalo lišće i sasušene grane i tako začepili propuste. Naša mehanizacija je već na tom lokalitetu, a uključili smo i cistjernu za eventualno ispiranje propusta. Intervenisali smo i u  Kruševu, Industrijskoj zoni i Nikoljcu. Sa resornim sekretarijatom iz opštine imamo stalnu komunikaciju, oni su na terenu i reagujemo najbrže što možemo”, kazao je Pačariz.

Pačariz ističe da su u Komunalnom preduzeću spremni i za predstojeću zimu.

“Što se tiče zimske sezone ovo je mjesec kad se doprema određena količina šljake do kritičnih mjesta na lokalnim putnim pravcima. Lijepo vrijeme nam je išlo na ruku pa smo uspjeli da saniramo lokalne putne pravce prema Bistrici, Goduši, Godijevu,Tomaševu, Lijesci, ulice u centru grada i prigradskim naseljima. Planirano je da se odradi i sanacija puteva ka Dobrinju, Mioču, Kanjama, Banjem selu  i Grančarevu. Sada su nas vremenske prilike malo usporile, ali smo  do sada ugradili skoro 700 tona asfalta”, naglasio je Pačariz, dodajući da je i zimska mehanizacija spremna da u slučaju sniježnih padavina, blagovremeno interveniše.

 

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana na program Radija Bijelo Polje od 20:15 časova

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Milan Knežević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE