Putna infrastruktura preduslov kvalitetnog života građana (video)

Zahvaljujući saradnji sa lokalnom upravom i Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja završeni su radovi na asfaltiranju putnog pravca prema Boljanini u dužini od pola kilometra i pravca prema Rastoci u dužini od kilometer i po, kazao je Milan Pešić, predsjednik Savjeta MZ Rasovo. Gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama”, Radija Bijelo Polje, on naglašava da se polako stvaraju preduslovi za kvalitetniji život stanovnika na tom području.

“Infrastruktura je osnov života jednog društva i jedne zajednice, pa i naše mjesne zajednice, i ako ne stvorimo osnovne preduslove za život i rad stanovništva, bojim se da mjere koje država preduzima neće imati onakav efekat kakav bi trebalo da imaju. Zadovoljni smo što smo na ovaj način uspjeli da završimo jedan kvalitetan proekat, ali, ruralni dio mjesne zajednice Rasovo i dalje ima još dosta problema, kako u nedostatku kvalitetne putne mreže, tako i kada se radi o snabdijevanju vodom i strujom.Te tri stvari, predstavljaju  osnov da bi stanovništvo ostajalo i moglo da za sebe i tržište provizvodi, stvarajući na taj način egzistenciju”, kaže Pešić.Pešić ističe da je jedan od prioriteta Savjeta MZ Rasovo svih osam godina, modernizacija puta Rasovo-Boljanina, u dužini od 750 metara.

“Prva faza rekonstrukcije glavnog puta od semafora prema džamiji, u vrijednosti 220 hiljada eura, trebalo je da bude završena do kraja novembra, ali, s obzirom na dinamiku radova, planirani rokovi neće biti ispoštovani. Zbog toga smo uputili dopis Upravi za javne radove i Ministarstvu uređenja prostora koji su finansijeri i koji su birali izvođača, i izrazili negovodovanje zbog kašnjenja sa radovima. U drugoj fazi predviđeni su asfalterski radovi, izgradnja dvije pješačke staze i  osvetljenja, jer je predviđena moderna saobraćajnica sa svim infrastrukturnim sadržajima. Ukupna vrijednost te dvije faze je preko pola miliona eura”, naglašava Pešić.

Repriza emisije "O mjesnim zajednicama” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15.

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE