Biraju Kralja i Kraljicu dječije poezije

Finalno veče VI Međunarodnog festivala za djecu pjesnike, učenike osnovnih škola, “Kraljevstvo bijelih rada”, održaće se u petak, 8. novembra, u Bijelom Polju.

Tradicionalno okupljanje zakazano je za 18 časova, u velikoj sali Centra za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”, kada će stručni žiri odabrati najbolje među najboljima.

Naime, za titulu Kralja i Kraljice na VI Međunarodnom festivalu poezije učenika osnovnih škola, takmičiće se pobjednici konkursa iz prethodnih godina.

“Za laskavu titulu Kralja takmičiće se Luka Barović iz Beograda, Luka Cmiljanić iz Bijelog Polja, Gavril Vujić iz Beograda i Damir Šećerović iz Bijelog Polja, dok će se u konkurenciji za titulu Kraljice naći Jovana Obradović iz Bijelog Polja,  Teodora Petković iz Beograda, Danica Radosavljević iz Jelašnice i Erna Balijagić iz Bijelog Polja”, saopštio je za Radio Bijelo Polje osnivač festivala, Slobodan Zoran Obradović.

On je istakao da će najbolji biti nagrađeni i štampanjem samostalne zbirke pjesama.

Obradović je napomenuo i da je završna manifestacija osmišljena kao pjesnički turnir u kazivanju sopstvenih stihova.

“Prisutnima će se, osim učesnika, predstaviti i pjesnici, ujedno i članovi žirija: Velimir Ralević, Zoran Mićović, kao i predsjednik žirija mr Radoje Femić, i moja malenkost”, naveo je Obradović.

Program manifestacije biće upotpunjen nastupom učenika bjelopojske Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Vladimira Kuča i Sare Rakočević, a u programu će učestvovati i đaci iz OŠ „Marko Miljanov“, koji su ovogodišnji gosti-domaćini festivala.

Organizatori Kraljevstva bijelih rada, za ovu godinu, su Međunarodno udruženje stvaralaca „Stihom govorim“ i JU Centar za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”, dok je pokrovitelj manifestacije Ministarstvo kulture Crne Gore.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP, Kraljevstvo bijelih rada

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE