Opštinski Crveni krst obilježio 107 godina postojanja (video)

Povodom Dana Opštinske organizacije Crvenog krsta i obilježavanja 107 godina  postojanja i rada ove humanitarne organizacije, danas je u Kabinetu za transfuziju Opšte bolnice organizovana akcija doborovoljnog davalaštva krvi. Dragocjenu tečnost  darivalo je više od dvadeset sugrađana.

Tim povodom, dr Besim Kadić, predsjednik opštinskog Crvenog krsta kazao je da ovakvim i sličnim akcijama žele da motivišu ljude da daruju krv. “Ono što radi Crveni krst jeste da što više motiviše prije svega omladinu, ali i radno stanovništvo da dobrovoljno daju krv, jer to obogaćuje ne samo transfuziju nego I spašava život onima kojima su u nevolji”, istiće Kadić.

Svima koji su danas dali krv u ime Crvenog krsta zahvalio je koordinator Mašan Živković, i istakao da je to prilika i da se prisjetimo svih onih koji su davne 1912. godine osnovali prvi Odbor Crvenog krsta u Bijelom Polju,

“Danas je opštinska organizacija Crvenog krsta moderna organizacija, organizacija koja sabira ljude  i u koju je svako dobrodošao.  Zahvaljujem svima koji su danas darivali krv, kao i našem sugrađaninu Zoranu Lazoviću, koji je nedavno donirao hiljadu I po eura za organizaciju ove akcije i za rad Kluba dobrovoljnih davalaca krvi u Bijelom Polju”, istakao je Živković.

Među dobrovoljnim davaocima krvi danas je bio i potpredsjednik Opštine, Nermin Bećirović, koji je istovremeno i čestitao značajan jubilej crvenokrstaša, ističući da lokalna samouprava podržava rad Crvenog krsta kao i rad dobrovoljnih davalaca krvi.

“Sobzirom na to da imam jednu od rijetkih krvnih grupa  često se odazivam  pozivima ne samo ljudi kojima je krv potrebna, nego i osoblja sa transfuziološkog odjeljenja. Želim da pozovem sve građane Bijelog Polja da se uključe u akciju dobrovoljnog davanja krvi, i na taj način pomognu onome kome je pomoć zaista potrebna”, kazao je Bećirović.

Za sve koji su danas darivali krv u zgradi Crvenog krsta danas je upriličen i prigodan koktel. 

Tekst:Tanja Dangubić

Video i foto:Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE