Hadži - Dragiša Jeremić: Imamo dosta infrastrukturnih problema, ali se trudimo da stanovnicima obezbijedimo bolji život (video)

Iako je dosta toga učinjeno na poboljšanju kvaliteta života stanovnika Ravne Rijeke i okolni sela, ipak je još dosta problema, pogotovo infrastrukturnih, koje je neophodno riješiti u narednom periodu, kazao je Hadži - Dragiša Jeremić, predsjednik Savjeta MZ Ravna Rijeka, gostujući u emisiji “O mjesnim zajednicama” Radija Bijelo Polje.

“U našoj mjesnoj zajednici kao i svakoj drugoj, ima dosta problema. Ne možemo se pohvaliti da sve ide kvalitetno, ali dosta toga se i rješava. Imamo  svojih petnaest tačaka prioriteta koje moramo ispuniti i o tome smo još prošle godine obavijestili lokalnu samoupravu, a visoko na toj listi je izgradnja puta Ravna Rijeka - izvorište Bistrica. Sama pomisao da se sa tog izvorišta vodom snabdijeva  kompletan grad i prigradska naselja, te  da su u njegovoj blizini manastir Svete Trojice, Majstorovina i brojna domaćinstva, cijenimo da  bi to trebalo da bude prioritetna tačka razvoju tog dijela Ravne Rijeke. No, do danas, ništa  konkretno nije učinjeno na  tom putnom pravcu, jer je prioritet  lokalne uprave valorizacija planine Bjelasice, i sva snaga  i finansije Vlade i Opštine usmjereni su ka tom cilju,” kazao je Jeremić.

On je podsjetio da se trenutno radi na kompletnoj infrastrukturi puta RavnaRijeka – Jasikovac do Cmiljače, u dužini od skoro 10 kilometara.

“Ukoliko vremenske prilike dozvole, do kraja  godine trebalo bi da se odradi  grubi proboj te dionice, u širini od pet i po metara, košuljica, potporni zidovi, propusti sa određenim dijelo rigole. Nadamo da će do kraja biti asfaltiran put od Ravne Rijeke do Jasikovca, a od Jasikovca do Cmiljača izvršen grubi proboj. Trenutno firma iz Podgorice radi na izgradnji šestosjedne žičare, dugačke 1300 metara, koja bi uskoro trebalo da bude završena.  U narednoj godini je ostalo da se postavi sajla i urade  staze sa obje strane. U toku je montiranje garaže gdje će biti smještene korpe, tabači i kompletna propratna oprema. Takođe, radi se na izgradnji dalekovoda  od Ravne Rijeke do Bjelasice, i drugih potrebnih infrastrukturnih sadržaja”, istakao je Jeremić.

Repriza emisije “O mjesnim zajednicima” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska relaizacija: Zoran Rakočević

Audio obrada: Sanida Kajević

 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE