Bjelopoljski domaći proizvodi na sajmu „Najbolje iz Crne Gore“

Bjelopoljski poljoprivredni proizvođači učestvovali su na šestoj po redu tradicionalnoj poljoprivrednoj manifestaciji „Najbolje iz Crne Gore“, koja je ove godine održana od 18. do 21. oktobra u tržnom centru Delta City, u Podgorici.

Na posebno uređenom prostoru pod sloganom „Najbolje iz Bjelog Polja“ svoje proizvode izlazložilo je šest proizvođača iz naše opštine koji su predstavili autentične domaće bjelopoljske proizvode.

U direktnoj komunikaciji sa svim posjetiocima, izlagači su imali priliku da predstave način uzgajanja i proizvodnje svojih proizvoda, a sve sa ciljem da se utiče na svijest potrošača da kupuju domaće.

„Cilj ovakvih manifestacija je da se predstave bjelopoljski  i crnogorski proizvodi koji će biti prepoznati od strane kupaca i kao takvi bolje se plasirati kroz trgovinsku i turističku ponudu, takođe, cilj je da se utiče na svijest potrošača da kupuju što više domaće proizvode, te da naši prehrambeni proizvodi postanu nacionalni brendovi i kao takvi rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi“, navodi se u sopštenju opštinskog Sekretarijata za preduzetništvo i ekonomski razvoj.

Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje pomogao  je promociju poljoprivrednih proizvoda malih proizvođača, koji nijesu bili u mogućnosti da  samostalno promovišu svoje proizvode, u  skladu  sa programom mjera za razvoj poljoprivrede za 2019. Godinu.

Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj Opštine Bijelo Polje u kontinuitetu unapređuje razvoj poljoprivrede u opštini Bijelo Polje, kako putem direktnog subvencionisanja tako i putem promocije poljoprivrednih proizvoda.

„U narednom periodu ćemo pomoći poljoprivrednim proizvođačima da standardizuju svoje proizvode kako bi se lakše plasirali na domaćem i inostranom tržištu“, poručuju iz tog sekretarijata.

Izvor: Sekretarijat za preduzetništvo i ekonomski razvoj