Kasumović: Cilj nam je da stvaramo igrače za seniorski tim (video)

Nakon deset odigranih kola omladinci Jedinstva jedanaesti su na tabeli Omladinske lige Crne Gore, međutim, trener mladih Bjelopoljaca, Enes Kasumović, ističe da im bodovno stanje nije prioritet, već stvaranje kvalitetnih igrača za seniorski tim.

Gostujući u emisiji “Sportski magazin”, Radija Bijelo Polje, Kasumović je istakao da je omladinska selekcija Jedinstva jako perspektivna, te da imaju čak pet igrača koji nastupaju i za prvi tim.

“U redovima omladinaca imamo sjajnih 25 dječaka, a s obzirom da su mnogo mlađi od onih koji se takmiče u ovoj ligi, moram biti zadovoljan dosadašnjim rezulatatima, iako nama nije u suštini prioritetna pozicija na tabeli. Čak pet njih najboljih je priključeno prvom timu, tako da uglavnom na gostovanja idemo bez onih najvažnijih igrača, koji daju doprinos prvom timu, što nas i raduje. Svi smo u službi prvog tima, a cilj nama u omladinskoj ekipi jeste da upravo stvaramo igrače za seniore i da im što ranije damo priliku da igraju sniorski fudbal, kako bi stekli iskustvo za dalje”, kazao je Kasumović.

Trener Bjelopoljaca kaže i da i Fudbaski savez Crne Gore propagira razvoj omladinskog fudbala, o čemu, kako navodi, svjedoči i to što je otvorena Kancelarija koja će se baviti tim pitanjem.

“Fudbalski savez Crne Gore pokrenuo je projekat čiji je cilj poboljšanje uslova za rad sa mlađim kategorijama u klubovima. Kao nosilac projekta, u okviru Saveza osnovana je Kancelarija za razvoj omladinskog fudbala. Svaki klub koji se takmiči u Prvoj i Drugoj ligi ima koordinatore ispred Fudbalskog saveza, koji su  spona između Saveza i kluba, a njihov zadatak je daza svaku selekciju napravi plan rada. To nam govori da su u Savezu svjesni problema sa kojima se suočavamo, da se jednostavno neke stvari moraju mijenjati iz temelja, tako da je svima kao prioritet postavljeno stvaranje igrača za seniorski pogon, dok je rezulatat u drugom planu”, podvukao je trener Kasumović.

Osvrćući se na ovonedjelnji meč, u kojem su omladinci Jedinstva savladali na svom terenu ekipu Sutjeske, rezultatom 1:0 (0:0), u desetom kolu Omladinske lige Crne Gore, Kasumović je istakao da je upravo ta utakmica pokazatelj da mogu parirati svim ekipama, kada su u punom sastavu.

“Jako sam zadovoljan tom utakmicom, ispoštovali su dogovoe iz svalčionice, od prvog do zadnjeg minuta su odigrali maksimalno odgovorno i disciplinovano. Stvarali su šanse, bili strpljivi i na kraju trijumfovali”, rekao je trener omladinaca Jedinstva.

Da je riječ o kvalitetnoj ekipi, Kasumović ističe da su dokazali i u mečevima sa Sutjeskom i Zetom.

“U osmom kolu savladali smo Zetu 4:0, a bili smo bolji i od Sutjeske, a s obzirom da je riječ o ekipama koje igraju jako dobro, što govori i stanje na tabeli, naš uspjeh je još veći”, rekao je on.

Kasumović je rekao da će, iako im rezultat nije prioritet, i u svaku narednu utakmicu ući sa ciljem da odigraju što bolje.

“U narednom kolu gostujemo Mornaru, a zatim dočekujemo Dečić. Nadam se da ćemo u tim utakmicama igrati u potpuno sastavu i doći do novih bodova”, kazao je trener Kasumović.

Komentarišući kvalitet Omladinske lige, on je istakao da je riječ o jednoj od najboljih, gdje se posebno ističu Budućnost, Kom i Sutjeska.

Kasumović, koji je prethodne dvije godine bio šef Stručna štaba prvog tima Jedinstva, naglasio je da u radu imaju punu podršku Uprava Kluba, na čelu sa Nerminom Bećirovićem, kao i od lokalne samouprave.

“Zajedno ćemo raditi na tamo da štvo više djece što ranije spremimo za prvi tim, koji će ponosno braniti boje Jedinstva i koji će privući više publike, čija je podrška takođe važna”, poručio je Kasumović.

On je kazao i da se nada da će infrastrukturni problem uskoro biti riješeni, kako bi imali sve uslove da Bijelo Polje opet iznedri sjajne fudbalere.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka: Sanja Čujović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija I audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE