Bećirović: Spremni smo da podržimo žene preduzetnice u Bijelom Polju

Opština Bijelo Polje budžetom za ovu godinu po prvi put izdvojila sredstva za podsticaj razvoja ženskog preduzetništa u iznosu od 10.000 eura, koja će u narednom periodu biti realizovana, saopštio je danas  potpredsjednik Opštine Bijelo Polje, Nermin Bećirović.

Govoreći na konferenciji „Podsticaj ženskog preduzetništva kroz treninge i mentorstvo“, održanoj danas u Bijelom Polju, Bećirović je kazao da će uslovi, kriterijumi i potrebna dokumentacija, kao i način i postupak raspodjele sredstava bliže biti određeni javnim pozivom.

“Predsjednik Opštine je formirao komisiju na čijem čelu će biti uvažena preduzetnica iz našeg grada Nemša Omerhodžić, a proceduru će sprovesti Sekretarijat za lokalnu samoupravu“, saopštio je potpredsjednik Opštine, Nermin Bećirović.

Bećirović je naglasio i da u bjelopoljskoj opštini imamo odlične primjere uspješnih žena koje rade u privatnom biznisu, ali i onih koje se nalaze na čelu državnih i opštinskih organa, obrazovnih ustanova i drugih organizacija.

On je istakao i da su  nekada  žene započinjale sopstveni posao jer im je to bila jedina šansa da budu radno angažovane i nijesu imale bolјi izbor, a  danas, zahvalјujući mjerama države na podsticanju razvoja ženskog preduzetništva, situacija je skroz drugačija.

„Žensko preduzetništvo danas  je u najvećoj mjeri stvar izbora. Ono je inicirano inovativnim idejama, žene koje ga pokreću spremne su da preuzmu rizik i pronađu kreativna rješenja radi stvaranja profita, tako da se slika apsolutno mijenja na bolje“, kazao je Bećirović.

Pojava i razvoj ženskog preduzetništva u proteklih 20 godina, kako je naveo Bećirović, tijesno je povezana sa procesom izjednačavanja muških i ženskih prava i demokratizacijom društva u cjelini.

“Crnu Goru karakterišene ravnopravan položaj žena u pogledu ostvarenja ekonomskih i socijalnih prava, a zakonodavni i strateški dokumenti koje je Crna Gora donijela u posljednjih nekoliko godina predstavljaju dobru osnovu za unapređenje ženskog preduzetništva”, zaključio je potpredsjednik Opštine Bijelo Polje, Nermin Bećirović.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE