Milenko Ratković poklonio knjige "OŠ Meksiko"

Shodno tradiciji koju je sam ustanovio, najpoznatiji crnogorski dječiji pisac Milenko Ratković poklonio je i ove godine učenicima OŠ “Meksiko” 130 primjeraka svoje knjige “Vedar narodni duh” – starobarskih anegdota.

“Milenko Ratković je do sada mnogo puta pokazao da je veliki pisac, ali i veliki čovjek. Da su mu djeca na prvom mjestu, dokazao je i ove godine. Naime, ne samo da piše za njih, nego im sa velikim zadovoljstvom poklanja svoje knjige. On smatra da ‘dobrota u riječima stvara povjerenje, dobrota u mislima stvara dubinu, dobrota u davanju stvara ljubav’. Jedno od najvrijednijih blaga na svijetu je nositi mladost u srcu, a da u srcu nosi mladost, bez obzira na to što je ovih dana proslavio svoj 88. rođendan, Ratković je pokazao ovim svojim činom. Ovim putem škola ‘Meksiko’, učenici i njihovi roditelji izražavaju zahvalnost ovom velikom piscu zlatnog srca”, kaže se u dopisu škole.

Milenko Ratković dobitnik je međunarodnog priznanja "Zlatni zmaj" 2017. godine za izuzetan doprinos fantastičnoj književnosti.

 

Izvor: barinfo.me