Informcija o donaciji OŠ "Aleksa Bećo Đilas"

Juče su u posjeti Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Bijelo Polje boravili predstavnici američke humanitarne organizacije LDS Charities. Pored R. Weyne Jonsona regionalnog direktora za Crnu Goru, opštinski Crveni krst je posjetio i regionalni direktor LDS Charities-a za Egvropu Gilles Francois.

Prilikom ove posjete potpisan je vriejdan Ugovor o donaciji za Osnovnu školu „Aleksa Bećo Đilas” iz Ravne Rijeke, vrijedan 8.000 eura, koji se odnosi na nabavku namještaja i opremanje kabineta za informatiku.

Direktor za Evropu LDS Charities-a istakao je: "Prvi put sam u Bijelom Polju i ovo je prelijep grad, priroda je divna i ambijent je zaista prelijep. Zadovoljstvo je sarađivati sa Crvenim krstom na svim projektima, pa ću se ja i u narednom periodu truditi da podržim sve njihove predloge koji su zaista relevantni i koriste čitavoj zajednici i društvu. Posedno mi je zadovoljstvo što će djeca u narednom periodu moći da stiču znanja u novom informatičkom kabinetu. Crveni krst u vašem gradu radi dobar posao, i ja ću nastojati da podržim buduće projekte koji su oni već kandidivali".

Sekretar Crvenog krsta Zoran Rudić dodao je: "Ovo je samo jedan od pokazatelja dobre saradnje sa svim partnerima i nastavak ulaganja u naše obrazovanje. Crveni krst nastavlja da pruža pomoć svim onima kojima je ona potrebna bilo kroz humanitarnu pomoć, brigu o starijoj populaciji, ali i kroz obrazovanje i obuku mladih, koji su naša budućnost. Crveni krst će i u narednom periodu obezbjeđivati donacije za kvalitetnije obrazovanje kako na ruralnom tako i na gradskom području naše opštine".

Koordinator u opštinskom Crvenom krstu Mašan Živković rekao je: "Ovo je još jedna uspješna posjeta i nastavak saradnje sa američkom humanitarnom organizacijom, koja je do sad podržala niz projekata koje smo kandidovali. Potpisan je Ugovor vrijedan 8.000 eura za nabavku namještaja i računarske opreme za Osnovnu školu „Aleksa Bećo Đilas". Ovo je samo jedan u nizu projekata koji je već realizovan, i gdje je do sada utrošeno preko 30.000 eura, te se nadamo nastavku saradnje i podršci projektima koje smo već kandidivali. Posebno se radujem jer je ovaj projekat realizovan na ruralnom području naše opštine, pa će djeca iz ove škole na savremenim računarima sticati nova znanja i vještine. Crveni krst i lokalna uprava u saradnji sa partnerima i u narednom periodu sprovodiće ovakve i slične aktivnosti kako bi poboljšali kvalitet obrazovanja u našoj opštini".

"Danas je za Osnovnu školu "Aleksa Bećo Đilas" u Ravnoj Rijeci jedan od onih dana koji će se pamtiti i dugo pominjati. Dijelim sa Vama zajedničko zadovoljstvo što smo imali priliku da, uz iskrenu preporuku i podršku osoblja Crvenog krsta, ugostimo sada već mogu reći, prijatelje iz američke humanitarne organizacije LDS CHARITIES, i sa njihovim predstavnicima potpišemo Ugovor o donaciji, vrijednosti  8.000 eura u opremi i informatičkoj tehnologiji.

To je zaista za nas vijedna i iznad svega značajna donacija koja je istovremo i velika podrška za sve nas koji brinemo o ovoj djeci i koji nastojimo da za njih, a i za uposlene u Školi, stvorimo što kvalitetnije uslove života i rada. Ova djeca to zaista zaslužuju i posebno me raduje što su naši prijatelji iz Crvenog krsta to prepoznali i nedvosmisleno podržali.

Na kraju, dozvolite mi da se zahvalim u ime djece, Kolektiva Škole i moje lično, svima koji su doprinijeli da do potpisivanja Ugovora dođe.

Hvala Crvenom krsu što brine i što nas, kao i više puta do sada, podržava u našim naporima i nastojanjima da stvorimo bezbjedan i prijata ambijent za sve učesnike vaspitno-obrazovnog procesa. U ime djece, njihovih roditelja, kolektiva i moje lično istakao je direktor škole Nebojša Korać.

Realizacija ovog projekta očekuje se u narednih 15. dana, po završetku procedura nabavke namještaja i opreme.

 

 

Saopštenje i foto: Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje