Instalirano pet aparata za naplatu parkinga (video)

Aparati za naplatu parking mjesta instalirani su danas na pet lokacija u gradu, čime je modernizovan i unaprijeđen rad Parking servisa u Bijelom Polju.

Naime, vozači će sada  vrlo lako uz pomoć najsavremenijih aparata moći da kupi karte i plate parking mjesto, a cijene usluga će ostati iste, kazao je danas direktor Parking servisa, Ismar Ćorović.

 “Pored toga što je olakšana naplata parkinga, sada će sav prihod ostati u firmi Parking servis i neće se dijeliti na procente, kao što je slučaj kada se parking plaća preko sms poruka”, rekao je Ćorović, ističući da je ova  investicija  vrijedna četrdeset hiljada eura, obezbijeđenih kreditnim sredstvima kod Hipotekarne banke.

Na aparatima za naplatu parkinga će se naći i upustvo za primjenu, a za razliku od većine drugih aprata ovaj ima mogućnost vraćanja vIška uplaćenog novca, pojasnio je direktor  komapnije “PENTA” iz Kule koja je na tenderu dobila ovaj posao,  Mladen Pamić.

“Ovaj automat prihvata dvije vrste plaćanja, metalnim i paprnim novcem, a korisniku je omogućeno da bira između ekstra i zone broj jedan. Specifičnost automata je u tome što zahtijeva da se upiše registraska oznaka vozila za koje se plaća parkiranje, tako da vozači nijesu  dužni da papirić koji automat izbaci stavljaju na auto, jer u automatu postoji poseban GSM modul koji sve informacije šalje na server”, kazao je Pamić.

On je naglasio i da je aparat u potpunosti otporan na ljudske i temperaturne faktore koji utiču na njegov rad.

Modernizacijom rada parking servisa zadovoljni su i građani, a kako je za Radio Bijelo Polje kazao Milan Knežević i cijene su pristupačne.

“Vjerujem da će ovaj sistem zaživjeti i kod nas, a nadam se da će pored ovih biti nabavljeno još aprata, kako bi naplata parking još bolje funkcionisala”, rekao je Knežević.

Prvi aparat je instaliran u ul. “3. januara”, čemu je prisustvovao i predsjednik Opštine, Aleksandar Žurić, drugi je kod hotela “Bijela rada”, još dva u ul. “Živka Žižića”, a jedan aparat je postavljen i kod zgrade “Lepa Brena”. 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelć, Darko Braič

Video: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE