Zbog pucanja cjevovoda, bez vode dio grada

Jutros je u Tršovoj ulici  došlo do pucanja glavnog cjevovoda, pa su  bez vode potrošači u toj i ulicama „Muha Dizdarevića“ i „Rista Ratkovića“. U Vodovodu Bistrica kažu da ekipe već rade na otklanjanju kvara, a uredno vodosnabdijevanje u tom dijelu grada očekuje se poslije 14 časova.

Na ostalom području grada pritisak vode biće smanjen.

Zbog radova na revitalizaciji energetskih objekata bez struje će do 18 satibiti Strojtanica, Kisjela Voda, Potkrajci, Njegnjevo, Sutivan, Dubrave, Kukulje, Livadice, Sela, Oluja, Donja, Metanjac, Kanje, Dobrinje, Mioče, Dobro Brdo, Dobrakovo,  Rodijelja, Pećarska, Žiljak, Boturići, Mirojevići, Hasanbegovići, Bistrica, Dolac, Mojstir, Šolje, Jablanovo, Požeginja i Barice. Struju  u istom terminu, zbog ugradnje novih elektronskih brojila neće imati Brzava, Donja Lipnica, Loznice, Malo Polje, Rasovo, Rijeka, Voljavac, Ćukovac i Gornji grad, saopštili su iz CEDIS-a.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja tokom noći bili su angažovani na gašenju  požara na štali vlasnika Žarka Furundžića, iz Njegnjeva. Vatrogascima je trebalo više sati da lokalizuju požar jer je vatra zahvatila preko  800 stotina bala sijena. “Šteta na objektu je ogromna. U potpunosti je izgorio krov a i velika količina sijena. Uzroci požara biće naknadno utvrđeni”, kazao je Milonja Rakonjac, rukovodilac Službe zaštite i spašavanja.

Ljekarsku pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći  tokom  protekla 24 sata  zatražilo je 65 sugrađana, a dežurne ekipe su 7 puta intervenisale na terenu.

Na porodilištu Opšte bolnice proteklog dana nije rođena ni jedna beba.

U Crnoj Gori jutros se saobraća na suvim putevima, a vidljivost je smanjena po kotlinama na sjeveru, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG). Iz AMSCG savjetovali su vozačima da vožnju prilagode uslovima na putu i poštuju pravila saobraćaja.

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano. na sjeveru, ujutru, po kotlinama magla ili niska oblačnost.Vjetar umjeren do jak, na jugoistoku na udare i veoma jak, sjeveroistočni, tokom dana će oslabiti.Jutarnja temperatura vazduha od minus dva do 13, najviša dnevna od 12 do 24 stepena