Počela škola za preduzetništvo „Znanje je moć“

Škola za preduzetništvo „Znanje je moć“ počela je danas u Bijelom Polju, u okviru projekta ,,Umrežavanje aktera ruralnog razvoja ključ efektivnijeg ruralnog razvoja Limske doline", koji je prethodnih mjeseci realizovala nevladina organizacije ”Centar za preduzetništvo“.

Dvodnevna škola preduzetništva namijenjena je prvenstveno mladim sa ruralnog područja Limske doline, a kako je danas saopštio predsjednik NVO “Centar za preduzetništvo”, Goran Joksimović, svi polaznici imaće priliku da steknu nova znanja i da pokretanje sopstvenog biznisa uvide kao najbolju šansu za ekonomsko osamostaljivanje.

„Tokom ova dva dana dobiće priliku da nauče da urade biznis plan, da se informišu o potrebnoj dokumentaciji, o mogućnostima apliciranja kod donatora, bilo da su to lokalne uprave, određene subvencije ili Ministarstvo poljoprivrede. Takođe,  tokom ove škole polaznici će se upoznati sa nekoliko uspješnih preduzetnika koji na lokalnom nivou predstavljaju “primjere dobre prakse“. Oni će predstaviti svoj biznis, način na koji su počeli, viziju koju su imali kao i rezultate koje su ostvarili“, kazao  je Joksimović.

Rukovodilac projekta, Rafet Mulić, podsjetio je da je cilj ovog projekta bio doprinos osnaživanju održivog dijaloga između ruralnih OCD i lokalnih/nacionalnih vlasti u oblasti ruralnog razvoja u pet opština Limske doline.

„Ovaj projekat je trajao šest mjeseci, u kojima smo radili na umrežavanju svih aktera ruralnog razvoja u pet opština Limske doline, a to su: Plav, Andrijevica, Petnjica, Berane I Bijelo Polje. Kroz period koji je iza nas, radili smo na povezivanju organizacija civilnog društva, Službi sekretarijata pomenutih opština, a posebno pojedinaca kako bi uspostavili onaj krajnji naš cilj da upravo dođe do povezivanja aktera ruralnog razvoja“, istakao je Mulić.

On je napomenuo da su u pretprojektnoj fazi utvrdili da nema saradnje između Službi sekretarijata škola, koje su takođe jedne od ciljnih grupa, i pojedinaca u oblasti ruralnog razvoja.

„Mislim da smo kroz projekat postigli možda i više nego što smo očekivali, došlo je i do potpisivanja memoranduma o budućoj saradnji na mnogim programima, projektima i aktivnostima iz oblasti ruralnog razvoja“, naglasio je rukovodilac projekta.

Projekat je podržan od strane Fondacije za povezivanje prirodnih vrijednosti i ljudi u okviru podrške projektima organizacija civilnog društva (OCD) u Crnoj Gori u okviru projekta “Ruralni razvoj vođen ruralnim organizacija civilnog društva”.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE