„Ljubav oslobađa“, nova knjiga bjelopoljskog pisca Slobodana Zorana Obradovića

Iz štampe je ovih dana izašla knjiga „Ljubav oslobađa“, nova drama iz pera bjelopoljskog pisca Slobodana Zorana Obradovića. Riječ je o drami za djecu u izdanju Centra za kulturu Bijelo Polje i međunarodnog udruženja „Stihom govorim“.

Autor ističe da sa zadovoljstvom može najaviti novu saradnju bjelopoljskih entuzijasta i institucija kulture. Naime, po projektu čiji je nosilac Centar za kulturu Bijelo Polje, a koji je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore,  nastaviće se saradnja bjelopoljskih entuzijasta. Ista ekipa koja je realizovala prvu njegovu dramu „Sujevjerje“ će oživjeti i postaviti na scenu bjelopoljskog pozorišta i ovaj tekst.

Riječ je o režiserima: profesorici Nadi Pavićević i Izetu Isku Mulabegoviću, kao i djeci glumcima – članovima dječijeg ansambla Amaterskog dramskog pozorišta iz Bijelog Polja. Autor se  nada da će do kraja godine, kako je i projektom predviđeno, biti odigrana premijera, uz njegovu želju da likovi i poruke iz njegovog teksta dođu do što više mališana.

Obradović naglašava da je činjenica da je mali broj dramskih tekstova za djecu domaćih autora i da se nada da na ovaj način daje doprinos razvoju tog segmenta stvaralaštva za djecu i zahvaljuje se na podršci koju je dobio i dobija.

„U ovoj godini za djecu ću objaviti još jedan naslov… riječ je o slikovnici Lovac Đole i trista čuda 2. dio, koja je namijenjena najmlađem uzrastu, tako da sam zaista zadovoljan jer mi je čarobni svijet djetinjstva najveća inspsiracija i čini mi se da ništa nije vrijedno koliko rad sa djecom i za djecu,“ zaključuje Obradović.

 

Tekst: Udruženje "Stihom govorim"

Foto: arhiva RBP i Udruženje "Stihom govorim"