Karatisti Jedinstva nastavili niz dobrih rezultata (video)

Karatisti bjelopoljskog Jedinstva osvojili su pet medalja na 16. međunarodnom karate turniru „Kup Nikišića“, održanom juče u Nikšiću u organizaciji KK „Onogošt“.

Nakon ljetnje pauze, karatisti Jedinstva sezonu su nastavili sjajnim rezultatom, a uprkos jakoj konkurenciji Zerina Ličina uspjela je da dođe do zlatne medalje, Adin Ličina osvojio je bronzanu, dok su se srebrnom  okitili  Aleksandar Šuša, kao i Marko Šebek, koji je srebro osvojio i u katama i u borbama.

Gostujući tim povodom u emisiji „Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, trener karatista, Dragutin Cicmil, istakao je da je jako zadovoljan, te da je ovo još jedan veliki uspjeh za njihov tim.

„Na takmičenju su učestvovala četiri naša takmičara i svi su se vratili sa medaljama, a s obzirom da smo nedavno počeli sa trenažnim procesom, zaista sam ponosan. To se donekle očekivalo od njih, jer su jako talentovani, radili su čak i preko ljeta, iako je bila pauza i zaista su opravdali svoju šansu“, kazao je Cicmil.

On je napomenuo da je na turniru učestovalo više od 30 ekipa iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, odnosno oko 350 takmičara, ali da uprkos tome nije postojala bojazan od neuspjeha.

„Konkurencija zaista jeste bila velika, jer je turnir bio međunarodnog karaktera, ali mi tradicionalno učestvujemo na tom takmičenju i priželjkivali smo te medalje. Žao mi je što nije bilo još naših takmičara, jer sam siguran da bi rezultat bio još bolji“, rekao je trener Karate kluba „Jedinstvo“.

Cicmil je istakao i da se već pripremaju za naredno takmičenje, koje će 12. oktobra biti održano u Kolašinu.

„Na tom turniru će učestvovati i više naših takmičara, onih najboljih, od kojih i očekujemo dobar rezultat. Svakodnevno treniramo, vježbamo i naravno idemo po nove medalje i u nove pobjede“, rekao je on.

Trener karatista bjelopoljskog Jedinstva kazao je da ih do kraja godine očekuje još nekoliko takmičenja, ali da već sada može reći da je ovo bila uspješna godina.

„Da možemo parirati i mnogo ozbiljnijim klubovima, koji imaju mnogo više sredstava, a i takmičara, dokazali smo i prije nekoliko mjeseci kada smo u Priboju bili drugi od ukupno 26 klubova, a naši takmičari osvojili su čak 12 medalja“, podvukao je Cicmil.

On je istakao da bi rezultati bili još bolji, da nije bilo finansijskih problema do kojih je došlo zbog stečaja Atlas banke, gdje su im ostala zarobljena određena sredstva, ali i napomenuo da je i preregistracija kluba, koja je bila neophodna zbog novog Zakona o sportu, takođe dodatno uticala na rad kluba.

„Međutim, uspjeli smo sve to da završimo, registrovali smo klub po novom zakonu, uskoro očekujemo i sredstava od lokalne samouprave, tako da se nadamo da će sada biti i lakše i bolje“, naveo je trener.

Cicmil je rekao da se nada i da će sportska infrastruktura, koja se obnavlja u Bijelom Polju, olakšati i unaprijediti rad sa talentovanim sportistima.

„Mi treniramo u sali Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, ali sada nam je na raspolaganju i novootvorena teretana u SC „Nikoljac“, koja nam je svakako potrebna za pripreme za takmičenja. Činjenica je da se radi na poboljšanju infrastrukture, ali se mi ipak nadamo da ćemo dobiti i naše prostorije, kako ne bi bili ograničeni“, rekao je trener Karate kluba „Jedinstvo“.

On je napomenuo da je upis članova i dalje u toku, tako da svi koji žele da nauče osnovne korake u samoodbrani, ali i da se upoznaju sa vježbama tjelesnog jačanja, mogu postati dio jednog od uspješnijih klubova.

AUDIO SNIMAK EMISIJE

Autorka:  Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić, karate klub "Jedinstvo"

Video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE