U susret 2. oktobru, bjelopoljski policajci danas se družili sa osnovcima (video)

U susret 2. oktobru, Danu unutrašnjih poslova u Centru bezbjednosti Bijelo Polje danas je upriličen Dan otvorenih vrata za učenike tri osnovne gradske škole. To je bila prilika da bjelopoljski osnovci upoznaju način rada policije i njihove aktivnosti, kao  i  to da policija nema samo represivnu ulogu, već da je prije svega i u službi građana.

“Dan otvrenih vrata organizujemo  kako bi učenicima osnovnih škola približili naš rad, pokazali čime se bavimo, objasnimo da smo mi službi građana, i u cilju rješavanja njihovih brojnih problema, te da mogu imati apsolutno povjerenje u rad službenika Centra bezbijednosti Bijelo Polje i Uprave policije Crne Gore. Povod za Dan otvorenih vrata je svakako 2. oktobar, Dan unutrašnjih poslova Crne Gore, ali naše aktivnosti nijesu samo ovim povodom, već smo tokom čitave godine usmjereni ka edukaciji učenika sa teritorije opštine Bijelo Polje.  U sadejstvu sa Centrom za socijalni rad i drugim lokalnim službama učenike osnovnih i srednjih škola učimo kako da prepoznaju nasilje u porodici, vršnjačko nasilje, preveniramo narkomaniju i sve ono što loše utiče na njihovo odrastanje”, istakao je Bulatović.  

Irma Fetahović je podsjetila da je djeci danas prezentovan dio osnovne lične opreme policijskih službenika koju koriste u svakodnevnom obavljanju policijskih zadataka, prostorije dežurne službe sa postojećom komunikacijskom i drugom opremom, zatim policijska službena vozila i drugo.

 

“Djeca su imala mogućnost da razgovaraju sa policijskim službenicima i postavljala su pitanja u vezi onoga što ih je interesovalo a u skladu je sa policijskom djelatnošću i profesijom. Centar bezbjednosti Bijelo Polje kao društveno odgovorna institucija i zaposleni, kao uvijek do sada, učinili su sve  da budu dobri domaćini našim najmlađim sugrađanima a sve u cilju zajedničkih napora da u okviru preventivnih načina djelovanja obezbijede što povoljniji odnosno, sigurniji ambijent na području naše opštine”, istakla je Mehović.

Za Miloša Đakovića i učenike iz OŠ "Risto Ratković” posjeta policiji je bila zanimljiva i poučna. “Imali smo priliku da obiđemo prostorije i tehničko taktička sredstva koja koriste službenici MUP-a u svom radu. Ova posjeta je važna  da učenici shvate da službenici policije  rade u našem interesu  i djeluju preventivno, na šta smo im  zahvalni, poručio je Đaković.

 

I službenici Stanice granične policije Bijelo Polje, Duško Đokić, policijski inspektor I klase i Đorđe Boričić, stariji policajac I klase družili su se danas sa osnovcima. Oni su  učenicima od prvog do četvrtog razreda  OŠ ”Milovan Jelić” u Pavinom Polju održali predavanje na temu “Bezbjednost u saobraćaja i opasnost od narkotika” i podijelim im promotivan materijal.  

 

 

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Foto: Stanica granične policije Bijelo Polje

 

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE