Obradović: Bjelopoljski bazar manifestacija oko koje se vrijediti potruditi

Regionalna sajamska manifestacija “Bjelopoljski bazar 2019” biće održana u petak i subotu, 27. i 28. septembra na gradskom trgu, u organizaciji lokalne TO. Očekuje se učešće više od 30 izlagača, ne samo iz naše opštine i Crne Gore već i iz zemalja regiona, kazala je Violeta Obradović, direktorica TO Bijelo Polje.

Gostujući u emisiji “Građanima u susret”, Radija Bijelo Polje, Obradović  je istakla da će tokom dva dana sajma posjetiocima biti ponuđena široka paleta poljopirvrednih,prehrambenih i drugih proizvoda, po povoljnim cijenama.

“Sa pričom organizovanja  Bazara krenuli smo od 2013. godine, kada smo došli na ideju, da na jednom mjestu predstavimo tadašnju kompletnu turističku ponudu naše opštine.Tada smo okupili predstavnike hotelijera, ugostiteljskih objekata, poljoprivrednika, pojedinaca iz sektora turizma, domaće radinosti i starih zanata, koji su tradicionalni na ovom prostoru. Bili smo prijatni iznenađeni odzivom učesnika, s obzirom na to, da se radilo o prvom bazaru, jer su bili prisustni izlagači iz skoro svih opština sa sjevera i iz drugih crnogorskih gradova. Tada smo uvidjeli da je tim ljudima neophodno pružiti priliku da se predstave i tržištu ponude ono što sami proizvode. To nam je dalo podstrek, da svake godine organizujemo takvu sajamsku manifestaciju, pa je “Bjelopoljski bazar” ušao u program rada naše turističke organizacije”, kaže Obradović i dodaje da je to manifestacija oko koje se vrijediti potruditi, zbog čega su i ove godine organizovali Bazar.

Regionalnu manifestaciju “Bjelopoljski bazar 2019. podržala je Stalna Radna grupa za regionalni razvoj u jugoistočnoj Evropi u parterstvu sa njemačkom Organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta “Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanca vrednosti”.

 

 

 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Tanja Dangubić

Tonska realizacija i audio obrada: Sanida Kajević

Foto i video: Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE