PaMark centar nakon obuke uručio diplome

Petnaest nezaposlenih lica sa evidencije Biroa rada Bijelo Polje uspješno je završilo obuku za računovostvenog tehničara koju je predhodna tri mjeseca sprovodila obrazovna institucija PaMark.

Svim polaznicima obuke danas su uručeni sertifikati, a kako je kazala direktorica te institucije, Nataša Pavličić, ciljna grupa programa PaMark, bila su nezaposlena lica sa evidencije Biroa rada Bijelo Polje, različitih obrazovnih profila.

“Uspješno je završena još jedna obuka koju smo realizovali tokom predhodna tri mjeseca. Naša uloga je da pomognemo tim ljudima da ojačaju svoje kapacitete, steknu neka nova znaja i nadamo se da će ubrzo naći svoje mjesto na tržištu rada”, kazala je Pavličić.

Predavač kursa Ljiljana Popović je pohvalila svih petnaest kandidata istakavši das u sa vrlo zavidnim rezultatima savladali neophodna znanja.

“Bez obzira što je kurs bio organizovan tokom ljetnjih mjeseci, svi polaznici su dolazili na časove tri puta nedjeljno i uspješno položili završni ispit” kazala je Popović .

Obuka za računovodstvenog tehničara/ku sprovedena je na osnovu prethodne odluke ZZZ CG o izboru izvođača i finansiranju programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih. To je jedna od mjera aktivne politike zapošljavanja, čiji je cilj da nezaposlenom licu sa evidencije Biroa rada pruži mogućnost sticanja stručne kvalifikacije, odnosno ključne vještine. Takođe, Zavod je i finansirao ukupne troškove realizacije ovog programa.

Autorka i foto: Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE