Projektom „Šansa za mene“ osposobljeno devet lica sa invaliditetom

U konferencijskoj sali hotela „Franca“ predstavljeni su rezultati projekta „Šansa za mene“ koji je prethodnih mjeseci sprovodio D.O.O „Šef“ u saradnji sa D.O.O „Elmont“.

Koordinator projekta, Fahrudin Alilović, kazao je su uspješno realizovali projekat u okviru kojeg je devet osoba sa invaliditetom prošlo obuku za određena zanimanja, a šest steklo radna iskustva u trajanju od šest mjeseci.

„Kroz ovaj projekat osnaženo je i osposobljeno devet osoba sa invaliditetom, od kojih dvije za rad kod poslodovca za zanimanje radnik za proizvodnju čaršava u trajanju od dva mjeseca, jedan radnik na pripremi materijala za tekstilnu proizvodnju, jedan na vez mašini, a dva u prodaji tekstilnih proizvoda i potreba za kućno domaćinstvo, dok su tri OSI osposobljene za zanimanje pomoćni radnik u građevinarstvu kod partnera“, istakao je Alilović.

Alilović je naglasio da je bilo planirano da po završetku projekta zadrže šest lica sa invaliditetom.

„Iz zdravstvenih razloga jedna osoba neče moći da ostane, tako da ćemo zadržati pet lica. Realizovali smo sličan projekat ranije gdje su zadržane četiri osobe sa invaliditetom koje rade gotovo pune dvije godine. Mogu se pohvaliti, da su ta lica uspješno shvatila posao i da odlično obavljaju svoje zadatke“, rekao je Alilović.

On je podsjetio da je cilj projekta bio osposobljavanje lica i proizvodnja tekstilnih proizvoda za domaćinstvo i hotele.

„Uspješnom realizacijom projekta postali smo prepoznatljivi na tržištu. Imamo u planu da širimo projekat, plan nam je da za sljedeću godinu krenemo ka izvozu robe, iz razloga što je tržište u Crnoj Gori dosta malo, a mi imamo ogromne kapacitete. Planiramo i dalje proširenje proizvodnje, kao i dodatno primanje radnika“, zaključio je Alilović.

Projekat „Šansa za mene“ podržan je od strane Zavoda za zapošljavanje u iznosu od 47284,02 eura. Ukupni troškovi projekta iznose 49772,65 eura. Razliku od 2.488,63 eura obezbijedio je izvođač kroz realizaciju projektnih aktivnosti.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE