“Beganović company” i “Edex” realizuju projekat “Bolje mogućnosti za OSI“

“Bolje mogućnosti za OSI“ naziv je projekta  u okviru kojeg će se obučiti šest lica sa invaliditetom i to četiri lica za zanimanje izrađivač papirne ambalaže i dva za zanimanje administrator.

Za projekat  koji realizuje firma DOO “Beganović company” u saradnji sa DOO “Edex”, ZZZ Crne Gore opredijelio je 43.017.00  eura.

“Obuka će trajati tri mjeseca I za vrijeme obuke lica će imati naknadu od 114 eura, dok će 4 lica nakon završene obuke ostati u radnom odnosu 5 mjeseci i njihova plata za taj period će iznositi 540 eura u bruto iznosu“, kazala je samostalna savjetnica u Birou rada Jadranka Rakonjac.

Rakonjac je dodala da će se projektom angažovati lica sa evidencije koji imaju prvi stepen završene stručne spreme i koji će se obučavati na mjestima izrađivač papirne ambalaže i administrator.

“Cilj projekta je povećanje zapošljivosti lica sa invaliditetom te da se kroz osnaživanje, motivisanje i obrazovanje lica sa invaliditetom izvrši osposobljavanje za poslove koji su predviđeni projektom”, kazao je koordinator projekta Almir Beganović.

 

Autorka i foto: Vanja Šabanović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE