Šest lica sa invaliditetom obučiće za kozmetičara/ku i muškog frizera

Obrazovanje i osposobljavanje lica sa invaliditetom za kozmetičara/ku i muškog frizera, biće organizovano u okviru projekta “Zajedno možemo više”, koji realizuju kozmetički i frizerski saloni  “Beauty Box”  i “Enver” iz Bijelog Polja.

Projektom „Zajedno možemo više“, kako je na konferenciji za medije sapoštila koordinatorka Branka Prebiračević, biće obuhvaćeno šest lica sa invaliditetom iz Bijelog Polja.

“Četiri osobe će proći obuku za zanimanje kozmetičar/ka za njegu lica i tijela, jedno lice za frizera za muškarce, dok će jedna osoba, u trećem mjesecu projekta, biti zapošljena na  radnom mjestu pomoćna radnica – higijeničarka”, kazala je Prebiračević.

Ona je dodala da će za vrijeme obuke polaznici imati pravo na novčanu pomoć, u svrhu troškova prevoza i ishrane, u iznosu od 15% prosječne bruto zarade u Crnoj Gori, tj. 114.90 eura  mjesečno.

Prebiračević je istakla da će ukupno četiri lica raditi tokom projekta i to pet mjeseci, te da će po završetku minimum jedno produžiti radni odnos.

Korodinatorka projekta “Zajedno možemo više” kazala je i da će tokom 10 mjeseci, koliko i traje projekat, kroz kontinuiranu i osmišljenu kampanju raditi na promociji LSI kao ravnopravnih članova zajednice, a sa ciljem da povećaju šanse za njihovo zapošljavanje kod poslodavaca u Bijelom Polju.

Planirane aktivnosti, na konferenciji za medije, predstavila je Jelena Šebek iz kozmetičkog salona “Beauty Box”, koja je napomenula da će zahvaljujući ovom projektu uspjeti i da nabave svu neophodnu opremu za rad lica sa invaliditetom, te će da i radni prostor prilagoditi njihovim potrebama.

“Cilj nam je da unaprijedimo položaj LSI, povećamo mogućnost za njihovo zapošljavanje i to pružajući im neophodno znanje i vještine”, istakla je Šebek.

Ona pozvala lica sa invaliditetom da se prijave za učešće u ovom projektu, kako bi zajedniči javnsti pokazali da su i OSI ravnopravni članovi društva.

Projekat „Zajedno možemo više“ odobren je preko poziva  Zavoda za zapošljavanje za predaju projekata, objavljenom 21.03.2017. godine.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE