OSI kroz obuku do novih radnih mjesta

U okviru projekta „Pruži jednaku mogućnost OSI“, koji doo „Bus“ realizuje u saradnji sa doo “Solaris”, osam lica sa invaliditetom biće obučeno za zanimanja pomoćni kuvar, konobar i vozač distributer, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

Kako je predviđeno projektom, četiri lica biće obučena za zanimanje pomoćni kuvar/kuvarica, tri lica za konobara/konobaricu, dok će jedno lice proći program  obuke za vozača distributera B kategorije, kazao je koordinator projekta, Ranko Dulović.

“Obuke će trajati tri mjeseca, nakon čega će šest lica sa invaliditetom biti zapošljeno na period od šest mjeseci, dok će po završetvu projekta dvije osobe biti radno angažovane minimum devet mjeseci”, naveo je Dulović, dodajući da će jedno lice – vozač distributer biti zapošljen na neodređeno vrijeme.

On je napomeno da je već izvršen odabir kandidata, te da su obezbijeđeni svi potrebni resursi, ljudski i tehnički, za sprovođenje projektnih aktivnosti.

Saša Šćekić iz partnerske firme “Solaris” istakao je da je ovaj projekat samo nastavak kvalitetne saradnje sa doo „Bus“, te da će u okviru njega zaposliti jednu osobu sa invaliditetom na period od šest mjeseci, sa mogućnošću produženja ugovora.

Projekat „Pruži jednaku mogućnost OSI“ podržan je od strane Zavoda za zapošljavanje, ukupna vrijednost opravdanih troškova iznosi 49.771,06 eura, od čega ZZZCG obezbjeđuje 95 %, odnosno 47.271,06 eura, a izvođač projekta preoszali iunpos od 2.500,00 eura.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE