Predstavljen projekat "Unapređenje zapošljavanja OSI"

Povodom realizacije projekta "Unapređenje zapošljavanja OSI", koji realizuje NVO Opštinsko udruženje multiple skleroze Bijelo Polje u partnerstvu sa firmom DOO “Ipko “ i uz finansijsku podršku ZZZ Crne Gore u hotelu Franca održana je konferencija za medije.

Šefica  Biroa rada Bijelo Polje  Vesna Vujisić je kazala  da ZZZ Crne Gore poslednjih godina izuzetno poklanja pažnju zapošljavanju lica sa invaliditetom. Ona je naglasila da se dosta poslodavaca i NVO prijavilo sa projektima , a komisija je iz Bijelog Polja odabrala njih 13 u kojima je planirano obučavanje i zapošljavanje  88 lica sa invaliditetom.   

„ U ovom projektu 6 lica sa naše evidencije će biti obučeno za više vrsta zanimanja, odnosno biće upoznati sa poslovima  grafički dizajneri, izrade reklamnih materijala, učenjem o zasadima četinara i cvijeća i svi oni će, nakon dvomjesečne obuke, naći svoje zapošljenje kod ovog udruženja i njegovog partnera, a nakon toga tri osobe će ostati u radnom odnosu devet mjeseci“ kazala je Vujisić.

 

ZZZ Crne Gore za ovaj projekat opredijelio 47.213,00 eura.

„ Cilj projekta je da se u saradnji sa privatnim sektorom povećaju mogućnosti zapošljavanja OSI , da se  radno valorizuju, da ojačaju svoje radne sposobnosti, da se zaposle i socijalno integrišu „ kazao je kordinator projekta Mirza Guberinić .

 

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto: Dalibor Rakocević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE