Produžen rok za bespovratna sredstva u okviru projekta “Norveška za vas”

Rok za prijavu projekata u okviru Javnog poziva za preduzetnike, mikro i mala preduzeća za dobijanje bespovratnih sredstava Kraljevine Norveške, kroz projekat „Norveška za vas“, produžen je do 20. septembra 2019. godine. U okviru ovog poziva, Kraljevina Norveška je izdvojila 350.000 evra za privredne aktivnosti koje će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta u 16 opština obuvaćenih projektom, a vrijednost podrške može biti od 5.000 do 10.000 eura.

Cilj javnog poziva je povećanje mogućnosti za zapošljavanje u nerazvijenim područjima Crne Gore kroz razvoj privatnog sektora stvaranjem novih radnih mjesta. Poziv je namjenjen preduzetnicima, mikro i malim preduzećima orijentisanim ka proizvodnji i uslugama iz Andrijevice, Berana, Bijelog Polja, Cetinja, Danilovgrada, Gusinja, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, Petnjice, Plava, Pljevalja, Rožaja, Šavnika, Ulcinja i Žabljaka. Uz produžetak roka za prijavu, poziv je proširen i na sve privrednike i preduzeća, koji su registrovani u periodu od 1. maja 2009. do 1. maja 2019. godine. Svi detalji poziva dostupni su na sajtu projekta www.norveskazavas.me.

Projekat “Norveška za vas – Crna Gora” ima za cilj da doprinese ujednačenom socio-ekonomskom razvoju Crne Gore, kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje, podršku socijalnoj koheziji i unaprijeđenje lokalne infrastrukture u manje razvijenim opštinama Crne Gore. Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 1,4 miliona eura, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Izvor: Kancelarija UNOPS-a