Bjelopoljski vatrogasci ovog ljeta manje gasili požare, a više hvatali zmije

Bjelopoljski vatrogasci poslednjih mjeseci sve manje imaju poziva zbog požara, ali za hvatanje zmija gotovo svakodnevno, kazao je za Radio Bijelo Polje, rukovodilac Službe zaštite i spašavanja, Milonja Rakonjac.

Kako je naveo u izjavi za naš radio, samo tokom poslednjih mjesec dana imali su oko 30 takvih intervencija.

„Zaista je povećan broj intervencija za vađanje zmija iz stambenih objekata, pozive dobijamo konstantno i zaista činimo sve što možemo“, rekao je Rakonjac.

Pored hvatanja zmija, bjelopoljski vatrogasci sve su češće angažovani na dostavljanju pitke vode.

"Redovno isporučujemo vodu u područja koja nemaju stabilan sistem vodosnabdijevanja, a usljed visokih temperatura tokom ljetnjih mjeseci  broja zahtjeva za dopremanje vode se povećava. Do sada smo imali 85 intervencija, najviše na Obrovu, mada smo aktivni i u drugim mjesnim zajednicama koje imaju takve probleme“, pojansio je Rakonjac, napominjući da po dostavljanju zahtjeva njihovoj službi, reaguju što brže, kako bi svi građanima izašli u susret.

Iako tokom prethodnih ljetnjih mjeseci nije bilo šumskih požara, Rakonjac je još jednom apelovao na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru, jer se  brzo proširi, a nerijetko može i da  ugrozi i stambene objekte.

Napominjemo, od početka godine pa do danas, zaposleni u Slubži zaštite i spašavanja imali su 345 intervencija.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE