Počela prijava za obuku za vatrogasce

Prijava za obuku za vatrogasce počela je danas i trajaće sve do 23. avgusta, saopštio je za Radio Bijelo Polje rukovodilac bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja, Milonja Rakonjac.

Planirano je da obuku prođe pet lica, koja će odabrati posebna komisija vatrogasne službe.

“Pravo prijave imaju sva zainteresovana lica, ali će prednost imati ona mlađa od 25 godina, jer Zakon o zaštiti i spašavanju nalaže da se stariji od 25 ne mogu zaposliti u ovoj službi, tako da apelujemo na mlade ljude da iskoriste ovu priliku i da se prijave”, naveo je Rakonjac.

On je istakao da će obuka trajati mjesec dana, te da će svi oni koji prođu obuku imati prednost prilikom zapošljavanja.

“Oni će proći i teorijiski i praktični dio, upoznaće se sa opremom, vozilima, načinom rada, a cilj je da kroz ovaj vid obuke odaberemo one ljude koji bi odgovarali našem poslu”, podvukao je rukovodilac bjelopoljske Službe zaštite i spašavanja.

Rakonjac je naglasio da su im potrebni odgovorni i sposobni mladi ljudi, spremni da se suoče sa svim opasnostima, kako bi zaštitili druge.

Podsjetimo, Help-Hilfe zur Selbsthilfe u saradnji sa Direktoratom za vanredne situacije ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore je započeo u maju 2019. godine realizaciju projekta “Prevencija katastrofa u Crnoj Gori “.

Zahvaljujući Aktion Deutschland Hilft-u, odobrena je donacija za ovaj projekat, koji nudi podizanje kapaciteta u prevenciji katastrofa  i smanjenju šteta u opštinama Kotor, Herceg Novi, Tivat, Nikšic i Bijelo Polje.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE