Besplatni udžbenici za bjelopoljske prvake

I ove godine bjelopoljska lokalna samouprava obezbijedila je udžbenike za oko 500 prvaka upisanih u svih sedamnaest osnovnih škola na teritorije naše opštine.

Kompleti knjiga đacima prvacima biće uručeni na početku školske godine, a kako je za Radio Bijelo Polje kazala sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Saida Čikić, Opština Bijelo Polje za tu namjenu izdvojila je 25.000 eura.

„Na ovaj način ćemo đacima prvacima na najljepši način čestitati polazak u školu i poželjeti puno uspjeha u budućem obrazovanju. Takođe, ovim gestom želimo i roditeljima da olakšamo pripremu za predstojeću školsku godinu”, kazala je Čikić.

Podsjetimo, predsjednik Opštine, Petar Smolović, najavio je da planira da  za narednu školsku 2020/2021 godinu predloži Skupštini povećanje budžeta za ovu namjenu, kako bi se obezbijedili besplatni udžbenici za sve učenike do četvrtog razreda osnovne škole.

Dok će prvaci dobiti besplatne udžbenike od Opštine, Ministarstvo prosvjete i Centar za socijalni rad obezbijediće knjige za djecu svih razreda osnovne škole, čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja.

Autorka: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE