Od septembra u funkciji rekonstruisana sala u Srednjoj elektro-ekonomskoj školi

Učenicima bjelopoljske Srednje elektro-ekonomske škole od sptembra će na raspolaganju biti rekonstruisana sportska sala, čime će se stvoriti povoljniji uslovi za bavljenje sportskim aktivnostima.

Kako je za Radio Bijelo Polje saopštio direktor te obrazovne ustanove, Miodrag Bato Ivezić, radovi se privode kraju, a očekuje da će u narednih pet dana sve biti završeno.

„Tako da će naši učenici od septembra moći da koriste uređenu fiskulturnu salu, koja će omogućiti bezbednije i kvalitetnije uslove za izvođenje nastavnih i vanastavnih aktivnosti u sklopu fizičkog vaspitanja“, istakao je Ivezić.

On je napomenuo da je za rekonstrukciju sale, prema projektu koji je uradilo Ministarstvo sporta i mladih, izdvojeno oko 24 000 eura.

„U okviru ovog projekta dobili smo nove reflektore, adaptirali parket, uredili zidne površine, postavljene su i nove mreže za zaštitu prozora, a rekonstruisan je i kabinet za profesora, kao i svlačionice“, naveo je direktor Srednje elektro-ekonomske škole.

Osim sportske sale, prema riječima Ivezića, rekonstruisana je i svečana sala za sastanke i nastavne aktivnosti i to zahvaljujući profesorima i upravi škole, koji su se odrekli naknada za vandredna polaganja.

„Odlučili smo da jednu prostoriju, koja je nekada služila kao biblioteka, renoviramo i obnovimo, tako da smo sada dobili novi prostor za sastanke i svečane prilike“, rekao je Ivezić, napominjući da su u rekonstrukciju svečane sale uložili oko 16 hiljada eura.

Podjsetimo, Vlada Crne Gore još početkom marta odobrila je predlog Ministarstva sporta i mladih za finansiranje rekonstrukcije sedam sportskih sala i terena koji će biti realizovani tokom 2019.godine, među kojima je i sala bjelopoljske Srednje elektro-ekonomske škole.

Osim sale u Srednjoj elektro-ekonomskoj školi, planirana je i rekonstrukcijai salau školama „Oktoih“ i „Štampar Makarije“ iz Podgorice, OŠ „Mileva Lajović Lalatović“ iz Nikšića, OŠ „Njegoš“ sa Cetinja, a planirana je i rekonstrukcija otvorenih terena u Pljevljima i Baru.

Autorka: Sanja Čujović

Foto:Srednja elektro-ekonomska škola

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE