Fakultet za finansije, bankarstvo i ekonomsku diplomatiju upisuje 70 brucoša

Fakultet za finansije, bankarstvo i ekonomsku diplomatiju, koji je nedavno otvoren u Bijelom Polju, raspisao je konkurs za prijem 70 brucoša, u skladu sa planom i licencom dobijenom od Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Svršeni srednjoškolci  mogu konkurisati za jedan od dva modula koji postoje u okviru ovog fakulteta i to Menadžment i preduzetništvo i Finansije, bankarstvo i ekonomska diplomatija.

Jedan od osnivača i vlasnika novootvorenog Fakulteta za finansije, bankarstvo i ekonomsku diplomatiju, inače crnogorski biznismen, Senko Čabarkapa, kazao je za Radio Bijelo Polje da će svima koji upišu ovu viskoobrazovnu ustanovu prije svega biti pruženo kvalitetno znanje, ali i da će po završetku studija odmah biti spremni za tržište rada.

“Mi pokušavamo da uradimo nešto što je drugačije, jer smo svjesni da obrazovnih ustanova iz ove oblasti ima dosta u ponudi, što u privatnom, što u državnom vlasništvu, i svjesni smo da se jedino kvalitetom možemo izdvojiti  i da samo tako možemo biti izbor mladih ljudi koji žele da se obrazuju, stiču nova znanja i vještine. Mi želimo da pratimo studenta od samog upisa do završetka fakulteta, odnosno, cilj nam je da diploma svakog visokoškolca  bude relevantna, a da radimo na tome pokazuje i to što smo se povezali i sa brojnim crnogorskim privrednicima, kako bi znanje koje pružamo našim studentima bilo potpuno”, istakao je Čabarkapa.

On je naglasio da Fakultet za finansije, bankartsvo i ekonomsku diplomatiju ima potpisane ugovore i sa nekim priznatim svjetskim univerizitetima, što je pokazatlj, kako navodi, da su potpuno okrenuti pružanju najkvalitetnijeg znanja studentima.

“Imamo sklopljenu saradnju sa jakim univerzitetskim tijelima u SAD, tako da jednog momenta možemo očekivati i da to bude “dabl” diploma, a povezali smo se i sa univerzitetom Plekhanov u Moskvi. Takođe, potpisali smo ugovor i sa Snap Montenegro, koji preko programa “Work and travel” šalje studente u SAD, tako da preko nas mogu da dobiju dosta povoljnije taj program i samim tim da zarade nešto novca i sami  plate školarinu”, saopštio je Čabrakapa.

On je dodao i da u okviru Fakulteta za finansije, bankartsvo i ekonomsku diplomatiju  postoji i besplatan kurs engleskog jezika, računovodstva.

Čabarkapa je istakao da i o kvaltetu ovog fakulteta govori i to što će eminenti stručnjaci iz oblasti ekonomije i bankartsva biti angažovani kao profesori.

“Vrlo brzo ćemo izaći sa listom profesora, radi se o jako eminetnim ljudima, priznatim i kod nas i u regionu, jer želimo kvalitetom da se izborimo i da steknemo povjerenje studenata, odnosno njihovih roditelja”, rekao je Čabarkapa.

On je dodao da su analizirali finansijsku i ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, kako bi visinu školarine prilagodili standardima života u našoj državi.

“Tako da je naš program nešto povoljniji, cijena za  jednu školsku godinu je  1200 eura, a studenti mogu plaćati školarinu u mjesečnim ratama, a oni koji plaćaju odjednom imaju deset posto popusta”, saopštio je Čabrakapa.

On je poručio da im je cilj da direktno vode brigu o svakom studentu pojedinačno.

“To je ono čime mi možemo da pariramo polju onoga što se nudi u visokom obrazovanju”, zaključio je Čabarkapa.

Pored Senka Čabarkape, jedan od vlasnika Fakulteta za finansije, bankarstvo i ekonomsku diplomatiju  je i Saša Šoškić, koji već 25 godina radi u Londonu i Cirihu, i to u najvećim bankama.

Podsjetimo, prvi upisni rok počeo je danas i trajaće još sjutra, a Univerzitet Mediteran ove godine neće vršiti upis studenata u Bijelom Polju.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Fakultet za finansije, bankarstvo i ekonomsku diplomatiju 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE