Gordana Knežević izabrana za v.d. direktora JPU “Dušo Basekić”

Gordana Knežević izabrana je za vršioca dužnosti direktora Javne predškolske ustanove “Dušo Basekić” i biće na toj funkciji narednih šest mjeseci.

Knežević je prethodnih pet godina radila kao pomoćnica direktorke vrtića, Ide Ćetković, a kako je kazala za Radio Bijelo Polje i u narednom periodu biće posvećena razvoju predškolskog obrazovanja u Bijelom Polju i stvaranju što kvalitetnijih uslova za odgoj i razvoj djece.

“Nastavićemo da razvijamo sve postojeće programe, koji su se pokazali jako kvalitetnim, ali težićemo i uspostavljanju nekih novih, a sve u korist djece, njihovih roditelja i cjelokupne bjelopoljske opštine”, kazala je Knežević.

Ona je istakla da će se tokom svog šestmjesečnog mandata posebno zalagati za stvaranje uslova za izgradnju trećeg vrtića.

“Pored toga, akcenat će biti i na povećanju obuhvata djece romske populacije i mališana sa teškoćama u razvoju, a u planu je uvođenje i novih specijalizovanih programa, kao što je otvaranje više interaktivnih službi”, dodala je Knežević, novoizabrana v.d. direktorka JPU “Dušo Basekić”.

Knežević je napomenula i da ima jako dobru saradnju sa svim zaposlenima u vrtiću, te da je uvjerena da će se ona samo još više razvijati.

Podsjetimo, upis mališana u vrtić traje do 1. jula, a JPU “Dušo Basekić” ima kapacitete za oko 1 050 djece.

Briga o djeci i organizovan rad sa njima u Bijelom Polju datira iz davne 1948. godine, a danas je JPU „Dušo Basekić“  moderna, savremena ustanova, koja u svom sastavu ima pet vaspitnih jedinica „Pčelica“, „Crvenkapa“, „Leptirić“, „Pčelica Maja“ i „Sunce“, kao i devet područnih odjeljenja u prigradskim i seoskim mjesnim centrima.

 Autorka: Sanja Čujović

Foto:arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE